merhaba kızlar; size once deneyimlerimi paylaşacağım sonra sizden fikir isteyeceğim. fondoten secimiyle başım dertte bu fondoten secme işini başaramıyorum sanırsam. bi fondotene 80ler 100ler 150ler vermek istemediğimden ucuz urunler seceyim dedim hep. yani fondotene 100 vercğime gider topuklu ayakkabı alırım diyorum hep. ilk başlarda hic cilt problemim yoktu. bebeksi bi cildim vardı. hep bu ucuz fondotenler cildimi hassaslaştırdılar ve mafettiler cildim kabardı hep. ben fondotene flormarla başladım. flormarın pudrasınıda kullandım. pudrası gercekten mukemmeldi sonra deborah kullandım bitkiselmiş falan filan dedik aldk ama yok cildimi kotu yaptı karma bi cilde sahibim cildimde guzel goruntu vermedi sonra essence kullanayım ddim o dahada bozdu cildimi. rimmel diye marka keşfettim turuncu kapaklı olan. eyvallah kapatıcılığı mukemmel amma ve lakin cildimde oyle sivilcelenmeler yaptıki durduğu yerde sivilce kusuyor mubarek. cildime her gun bakım yapan biriyim cildime oyle değer verirken rimmelin cildimi bigunde kabartması sivilcelendirmesi moralimi alt ust etti ve paraya kıyıp iyi bi marka fondoten almaya karar kıldım. sizce ne kullanmalıyım. karma ve hassas cilde sahibim hemen sivilceleniyor ve acıyor yuzum şuan. mac, shiseido , lancome, estee lauder, clinique, make up forever bunlardan hanigisini onerirsiniz kapatıcılığıyla kalıcılığıyla iyi bi fondoten. clinique sivilce yapmaz ve sivilcileride gecirme ozelliği var diyorlar ama cokta kurutuyormş cildi ne duşunuyosunuz sizler. kullanıp deneyim yaşadıklarınızı yazın lutfen teşekkurler