1988 yılında İstanbul'da dunyaya gelmişim. Doğduğumda normal sayılan bir kilodaymışım.
Ancak kucuk yaşlardan itibaren hatırladığım, daima fazla kilolu olduğumdu.
Yaşım ilerledikce bu durumun bana yaşattıklarını gozardı etme taktikleri geliştirmişim!
"-mişim" diyorum, cunku farkında değildim.Bu yanlış davranışım başka bir suru sorunu da beraberinde getirmiş;
ve tabii ki, ben bunun da farkında değildim!
Benim icin hayatımda gercekten onemli insanlar olan rehberlerimden Ayurvedik eğitim alarak, bunları bana farkettirdiklerinde
22 yaşındaydım. Ama durumu donuşturmek icin yeteri kadar caba gostermiyordum. Durum, operasyon gerektirecek noktaya kadar geldi.
Ancak benim, icinde bulunduğum konumu kabul edebilmem bile yaklaşık 2 yılımı aldı! Cunku bu durumda yeni sorumluluklar, caba ve
dikkat gerekecekti ki, ben buna hazır mıydım? Bu surecte, bedensel disiplinin onemi, gerektiğinde uzun uzun ve sabırla anlatıldı.
Bu sağlanmadan zihinsel ve ruhsal disiplinin sağlanamayacağı da...
Fazladan bir kac kilo olarak gormekte ısrar ettiğim durumumun, aslında nelere sebep olduğu gosterildiğinde,
en kısa surede ve en kokten cozum sağlayabilecek olan Liposuction'a karar verildi.
Esteworld Hastanesi Etiler'den, Docent Doktor Fatih Peker ile irtibata gectim. Doktor Bey ile konuştuğum anda, ona guvendim ve tamam dedim.
Gerekli muayeneleri yaptı. Operasyonun, 19 Mart 2012 tarihinde olmasına karar verdik.
Bu tarihte, işlemi başarılı bir şekilde uyguladı.
Yaşadıklarımdan sonra, şunu ifade etmeliyim ki Liposuction bir kac saat suruyor olsa da doğru sonucu almak icin, sonrasında
yapılnası gerekenleri uzun vadede gercekten uygulamak gerek. Ornek olarak;
korseyi soylendiği şekilde ve surede (En az iki ay kadarcık!) takmak, uygun besinleri yeteri kadar
tuketmek ve duzenli spor yapmak gibi.. Bunları yaparsan zaten kilo verirsin diyenler de oldu.
Ama,o fazlalıkları cok uzun bir sureden bu yana taşıdığımdan olsa gerek, ne kadar uğraşırsam uğraşayım
formumda bir değişiklik olmuyordu. Şu anda operasyon uygulanalı 5 ay oldu. Ben ve cevremdekiler farkı cok net goruyoruz.
Yani, diğer yaptırımlarla Ayurvedik calışmanın birlikte oluşturduğu sonuca bakılırsa; rehberlerimin, doktorumun ve benim, gerektiği
ve yakıştığı şekilde elbirliğini gercekleştirerek ortaya başarılı bir iş cıkardık.
Tum bu yaptıklarım sadece gorsellik icin değil, sağlık icin de onem taşıyor.
Bedenimiz, aklımız, duygularımız ve ruhumuz bir butun ise, beden uzerinden
uygulanan bu işlem; butunun diğer parcalarına da gerektiği şekilde olumlu etki edecektir.
Bana bu konuda destek veren başta Ayurveda eğitmenlerim, ablam, benimle birlikte bu yolda devam eden arkadaşlarım ve
bir de icimde hic susmayan "bir ses" oldu...
Buradan yola cıkarak, beden ve ruh ilişkisinin birbirinden ayrılmaz unsurlar olduğunu yaşayarak deneme fırsatı buldum.
Hayata katılan anlamın "Yaşam" olduğu oğretiliyor ve bu devam edecek.. Emeği gecen herkese teşekkurler...
Sevgilerimle...
Nazlı Taşbaş
Mart 2012/ 82 kg.
Temmuz 2012/ 63 kg.
Mesalda'nın Zayıflama Hikayesi
Zayıflama, Diyet ve Beslenme0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Zayıflama, Diyet ve Beslenme
- Mesalda'nın Zayıflama Hikayesi