-----------------------------------------------------
Sitede dolaşırken birkac yerde 17 kilo verdiğimi yazmıştım. Nasıl yaptığımı merak edenler oldu. Eh iş başa duştu; “Yaz kızım .” dedim. Buyurun 68 kilodan 51 kiloya duşmemin sırrı.
Neredeyse her kadının uc dort kilo fazlası vardır. Ne hikmetse hepsi mutlu pazartesi sabahında gazete, dergiden kestiği “bilmem ne” diyetini uygulamaya ant icer. Ve nedense bu diyetler hep aynı gunun akşamı bozulmaya mahkumdur. Bahanelerinizi duyar gibiyim.
Şimdi fasulyenin faydalarına gecelim.
Diyete başlamadan once muhakkak doktor kontrolunden gecin. Ozellikle tiroidlerinize baktırın. Eğer az calışıyorsa ne yaparsanız yapın kilo veremeyeceksiniz. Uzgunum.
Şeker hastasıysanız yahut başka bir rahatsızlığınız varsa beni kaale almayın. Diyetisyene gidin. Sonra gelip başıma ekşimeyin.
----"Ey kilolarından yakınan insan eğer bu yazıya da aynı muameleyi yapacaksan okuyup zamanını kaybetme."------
*Kendinize acıyın. Cırılcıplak soyunun aynanın karşısına gecin. O bıngıldayan yağlarınızla oynayın. Kendi kendinizi komplekse sokun. İyi stres sizi motive edecektir.
Diyet Tavsiyeleri
*Asla bol giyinmeyin. Cıkan yağlarınıza rağmen inatla dar giyinin. (Erkekler şu an yuhalıyor duyuyorum. Susun bakayım.)
En rezil, en berbat, en makyajsız, en cirkin, en şişman cıktığınız fotoğrafı buzdolabınıza yapıştırın. Yanına bir de “Ahanda boyle olacağım.” dediğiniz kişinin fotoğrafını koyun.
*Ac kalmadan diyet yapamazsınız. Bunu unutun. O mide kuculene dek ac hissedeceksiniz.
*1 ayda 7 kilo veremezsiniz. 100+ iseniz verebilirsiniz. Bunu da unutun. Kısa mesafeli koşuya cıkmıyoruz. Maraton bu.
*O antin kuntin hapları kullanmayın. Gazetelere haber olmayın. Ben illa haber olmak istiyorum diyorsanız. Zayıflama haplarından olmuş biri olarak değil. Gecmişe bakınca “Heheyt be ben neymişim.” Diyebileceğiniz şekilde haber olun.
*Spor yapacaksınız. Kacışınız yok. Spor salonuna yazılmak zorunda değilsiniz. Gitmeyeceksiniz biliyorum. Her akşamustu bir saatlik tempolu bir yuruyuş yağ yakımını hızlandırır.
*Rahatsızlandığınızı hissettiğiniz zaman diyeti bırakın. Haydi doktora.
*Pilates candır. Lakin pilatesle kilo veremezsiniz. Sadece vucudunuzu şekillendirir, toplar, ultra esnek olursunuz. Kursa giderseniz cıkışta yemeğe saldırmayın. Pilates kursunda patatesli borek tarifi verenleri biliyorum. Allah ıslah etsin.
*Bitki cayları guzeldir. Fakat her duyduğunuz karışımı icmeye kalkmayın. Tadı kotuyse icmeyin.
Bitki cayına şeker ilave etmeyin. Bal kullanın. Olmadı limon sıkın.
Zayıflamak
*Her sabah ac karna sirke icmeyin. Gerek yok. Hic icmedim. Mutluyum.
*Bol su tuketin dediler diye damacanayı kafaya dikmeyin.
*Erken kalkın. Ne demişler erken kalkan yol alır. Fosur fosur uyumakla kilo verilmiyor.
*Saat 19:00’ı gosterdikten sonra birazdan sayacağım aperatifler haricinde hicbir şey tuketmeyin.
*Bira tehlikeli. Arada cok canın cekerse bir tane votka ic. Bira değil. Asla değil. Hatta mumkunse alkolu hayatından cıkar. Neredeyse hic icmiyorum. Bir yerim eksilmedi. Gobeğim haric

*Pirinci, makarnayı, beyaz ekmeği tamamen hayatınızdan cıkarın. Unutun. Yok oyle yiyecekler.
İlk uc ay cok canınız istemedikce siyah cay, kahveden uzak durun.
Bunları yapamam derseniz. Boşverin diyeti. Gelsin steakhouse burgerler, gelsin yağlar, bıngıl bıngıl etler. Ama ondan sonra girdiğiniz ortamda erkekler arkadaşlarınıza kur yapıp sizinle ilgilenmediğinde ağlamayın. Sevgiliniz zayıf kızlara bakınca kıskanclık yaratmayın. İnce bir kızla aldatılırsanız ya da terkedilirseniz ben ne bahtsızmışım demeyin. Yalnız değilsiniz. Borekler, tatlılar var. Onlarda bulursunuz aşkı. Erkekler gorseldir unutmayın. Once gozlerine hitap edeceksiniz.
Ne yedim, ne ictim merak ediyorsunuz değil mi? İşte size ufak bir liste.
Sabah
Peynir, bir dilim tam buğday ekmeği, zeytin, kaşar, hellim, recel, yumurta ne bulursam yedim. ( Poğaca, borek, tatlılar, kızartmaya ağzıma surmedim. )
Oğlene doğru
Midem kazınınca bir kase meyveli yoğurt,birkac ceviz, birkac fındık, bir adet meyve, birkac dilim karpuz yedim. Hepsini yemeye kalkma. Birini sececeksin.
Oğlen
Bir tabak zeytinyağlı ve bir dilim tam buğday ekmeği tukettim.
Oğleden sonra
Acım huleyn diye bağırdığımda gene bir kase meyveli yoğurt, birkac ceviz, birkac fındık, bir adet meyve, birkac dilim karpuz icinden secim yaptım.
Akşam
Kocaman bir salata (ton balıklı, hellimli, tavuklu, neli seviyorsan.), bir dilim ekmek ve bir kase yoğurt
Veya
Bir dilim şnitzel, birkac kofte, balık, biftek, bir kase yoğurt, bir dilim ekmek yedim.
Gece
Tekrar yoğurt, meyve, cerezlerden secim yaptım.
İlk uc ay abur cuburu tamamen kestim. Toplam 10 kilo vermiştim. Cips, burger, iskender, adana durum, kokorec, borek, corek, cheesecake, cikolata vs ağzıma surmedim. Bak en onemlisi cikolata. Onsuz da mutlu olmayı oğrenin.
İcim gitti mi? Ne yalan soyleyeyim evet. Ama hırslıydım. Ben bu kiloları verecektim. Verdim.
Hayatım inanılmaz şekilde değişti. Tırtıldım kelebek oldum. Kendime guvenim geldi. İnsan ilişkilerim guclendi. İstediğim herşeyi giyebilir hale geldim. Abartmıyorum evrim gecirdim birkac ay icinde. Bu ayrı bir yazı konusu.
Hepinize kocaman kocaman opucukler ve bol sabır dileyip noktalıyorum.

---ALINTIDIR----