Turkiye'nin 60 yıllık hasreti sona erdi. Yerli ve milli otomobil TOGG'un seri şekilde uretileceği fabrika faaliyete başladı. Bursa'nın Gemlik ilcesindeki fabrikayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan actı. Cumhurbaşkanı'nın banttan inen ilk aracın direksiyonuna gectiği torende TOGG'un 2023 yılının ilk ceyreğinin sonunda satışa cıkacağı acıklandı. Togg'un tanıtılmasıyla birlikte Duzce İl Milli Eğitim Mudurluğu harekete gecti. Togg ’un servis, bakım, arıza gibi işleri ile ilgilenecek olan ustalar Duzce Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ’nde yetişecek. Bunun icin kurulan Elektrikli Araclar Teknoloji Dalı ’nı oğrenciler tercih edebilecek. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından acıklama yapan İl Milli Eğitim Mudur Yardımcısı Turan Şahin,
"Biz de hazırız. Elektrikli Araclar devrimi başladı. Duzce İl Milli Eğitim Mudurluğu olarak, Duzce Fatih MTAL bunyesinde, Bakanlığımızın onayıyla actığımız Elektrikli Araclar Teknolojisi Dalı'nda eğitimler başladı. Once meslek dersi oğretmenlerimiz uzman firmalardan eğitimlerini aldı, sonra 30 oğrencimiz bu alana yerleşerek eğitimlere başladı. Togg'la birlikte bircok firma ulkemizde elektrikli arac satacak. Bu aracların uretim, servis, bakım işlerini bu oğrencilerimiz yapacak. Togg ulkemize hayırlı olsun." dedi.