Turkiye'nin Cumhuriyet ilan edilmesinin 99'uncu yılı tum ulkede coşkuyla kutlanmaya devam ediyor. 81 ilde ayrı ayrı duzenlenen etkinliklerde her yaştan vatandaş coşkuyla bayramın tadını cıkarıyor. Bu kapsamda, Turk Hava Yolları (THY), Turkiye'nin 7 bolgesinden, daha once ucağa binmemiş ve Ankara'yı hic gormemiş down sendromlu ve otizmli 29 ozel cocuğu ucakla tanıştırdı. THY Ankara Satış Mudurluğu, THY Spor Kulubu ve Turkiye Ozel Sporcular Spor Federasyonu destekleriyle yapılan projede, Ankara Esenboğa Havalimanı'ndaki THY'ye ait ozel salonda ağırlanan down sendromlu cocuklara spor kıyafetleri hediye edildi. THY Basın Muşavirliği'nden yapılan acıklamada, Mardin, Kars, Trabzon, Adana, İzmir, İstanbul ve Ankara'dan gelen 29 ozel cocuk icin hazırlanan tur kapsamında ilk olarak Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un ebedi istirahatgahı Anıtkabir'in ziyaret edildiği belirtildi. Bunun yanı sırada acıklamada, ozel cocuklar arasında bulunan ve programa Adana'dan katılan Selanay Cağabay'ın goruşlerine de yer verildi. Cağabay, "İlk kez ucağa bindim ve ilk kez Ankara'ya geldim. Turk Hava Yolları'na bu organizasyon icin cok teşekkur ederim." ifadelerini kullandı. Kendilerine ozel hazırlanan hediyeleri alan cocuklar Turk Hava Yolları ile şehirlerine geri donduler. DHA'nın haberine gore, THY Ankara Satış Muduru Melih Torlak ise program ile ilgili "Başkentimiz Ankara'da, ulkemizin 7 farklı bolgesinden gelen 29 ozel cocuk ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladık. 29 ozel başarılı sporcu cocuğumuz Ankara'da bulunan Anıtkabir, TBMM ve Kulliye ziyaretleri yaparak ulkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Ataturk ve devlet yonetiminin yer aldığı mekanlarını gorme fırsatına sahip oldular. Cocuklarımızın kalbine dokunarak yuzlerinde bir tebessum oluşturma amacıyla yaptığımız bu calışmada mutluluklarını gormek bizim icin değerliydi. Başta Turk Hava Yolları Ankara Satış Mudurluğu calışanları olmak uzere, bu calışmada bizlere destek veren Ankara Valiliği, THY Spor Kulubu ve Turkiye Ozel Sporcular Spor Federasyonu'na teşekkur ediyorum." ifadelerini kullandı.