Yaz transfer doneminde Fenerbahce ’den 18.5 milyon euro karşılığında İtalyan ekibi Napoli ’nin yolunu tutan Kim Min Jae, İtalyan basınına acıklamalarda bulundu. Napoli ile hem Serie A'da hem de Şampiyonlar Ligi grubunda liderlik keyfi yaşayan 25 yaşındaki oyuncu, boyle bir başarıyı beklemediğini soyledi. La Repubblica ’ya konuşan Kim Min Jae, Fenerbahce'den Napoli'ye transfer surecini şoyle anlattı: "Napoli'nin teklifi benim icin buyuk fırsattı. Turkiye seruvenimin ardından buna hemen atladım. Yaz aylarında Napoli ’nin teklifi bana ulaşanlar arasında en iyisiydi, bende hic tereddut etmedim."
Kim Min Jae, takımının bu performansını beklemediğini soyledi. Guney Koreli futbolcu, "Acıkcası bu kadar hızlı ve heyecan verici bir yukseliş yaşamayı beklemiyordum. Şu anda Serie A ve Şampiyonlar Ligi grubumuzda lideriz. Uc ay icerisinde yaşananlar beklentimin cok otesine gecti” dedi. Serie A ’da hedeflerinin şampiyonluk olduğunu belirten Kim Min Jae, konuşmasına şoyle devam etti: “Amacımız Napoli tarihini yeniden yazmak. Ust uste aldığımız 12 galibiyet doğru yolda olduğumuzun gostergesi. Şehir 30 yıldan fazladır şampiyonluğu bekliyor. Boyle oynamaya devam edersek sezon sonunda Scudetto ’yu (İtalya Ligi ’nde şampiyonluk unvanı) kazanacağımıza eminim.”
Guney Koreli oyuncu, en cok hangi takımı yenmek istediği sorusunu “Juventus... En cok alt etmek istediğim takım Juventus. Napoli taraftarlarının onları hic sevmediğini biliyorum.” şeklinde yanıtladı. Favori oyuncusunun Sergio Ramos olduğunu belirten stoper, şoyle konuştu: "Her zaman onu ornek aldım. Onun videoları ile calıştım. Oyunundan cok şey oğrendim. Umarım az da olsa kariyerimde onun ayak izlerini takip edebilirim.” Serie A'da ayın futbolcusu secildi 25 yaşındaki Kim Man Jae, bu sezon Napoli formasıyla 5'i Şampiyonlar Ligi'nde 15 maca cıktı. Ligde iki kez gol sevinci yaşayan futbolcu, başarılı performansıyla Serie A'da gecen ay ayın oyuncusu secildi.