Cumhurbaşkanı Erdoğan Turkiye Yuzyılı'nı tanıtıyor
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Cumhurbaşkanı Erdoğan Turkiye Yuzyılı'nı tanıtıyor
-
28-10-2022, 16:40:56Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Turkiye'nin ikinci yuzyılına dair yeni program ve hedeflerin yer aldığı "Turkiye Yuzyılı" vizyonunu kamuoyuyla paylaşıyor. 100'uncu yaşına girmeye hazırlanan Turkiye Cumhuriyeti'ni kesintisiz 20 yıldır yoneten AK Parti, yeni yuzyıla ilişkin program, proje ve hedeflerini anlatıyor. Geride bırakılan 20 yılda ulkede ulaşımdan sağlığa, ekonomiden bilim ve teknolojiye, sanayiden tarıma, cevreden turizme bircok alanda onemli adımlar atan AK Parti iktidarı, "Turkiye Yuzyılı" ile Cumhuriyet'in ikinci yuzyılına dair yeni vizyonunu ortaya koyacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda "Turkiye Yuzyılı" Tanıtım Toplantısı'nda coşkulu kalabalığa hitap ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın acıklamalarından satır başları şoyle: "Aziz milletim, Milliyetci Hareket Partisi'nin sayın Genel Başkanı, sevginin, şefkatin, merhametin, hayatın sembolu değerli hanımefendiler. Gozumuzun nuru, geleceğimizin teminatı kıymetli gencler. Bugun bu salonda bizlerle yuzyuze birlikte olan ve ceşitli medya mecralarından bizleri takip eden muhterem kardeşlerim. Hepinizi en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Cumhuriyetimizin birinci asrının son yılına girmeye hazırlandığımız şu gunde, Turkiye Yuzyılının ahdi icin bir araya geldik. İnşallah Cumhuriyetimizin 99'uncu yıl donumunun gururuyla birlikte, Turkiye Yuzyılını da milli hafızamıza kazıyacağız. Cumhuriyetimizin ilk yuzyılına, Anadolu topraklarındaki 900 yıllık varlığımızı sona erdirmek isteyen bir saldırının ardından giriş yapmıştık. Osmanlı Devletiyle birlikte milletimizi de topyekun tarihe gommek isteyenler, bu defa, Canakkale'de veya Kutu'l Amare'de olduğu gibi doğrudan karşımıza cıkmadılar. Bunun yerine en elverişli gordukleri aracı kullanarak Anadolu'yu işgale yeltendiler. Uzunca bir suredir devam eden savaşların yuku altında beli bukulen milletimiz, "yurdunu alcaklara uğratma sakın" diyerek, son bir silkinişle milli mucadeleyi başlattı ve zafere ulaştırdı. Anadolu'daki ucuncu buyuk devletimiz olan Turkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ilanıyla, kendi icinde pek cok merhaleyi ve mucadeleyi barındıran yeni bir doneme adım attık. Ayrıntılar geliyor...