ABD Ticaret Bakanlığı, eylul ayına ilişkin kişisel gelir ve tuketim harcamaları verilerini acıkladı.
Buna gore, ulkede kişisel gelirler eylulde bir onceki aya kıyasla yuzde 0,4'luk arttı.
Piyasa beklentilerinden fazla artış gosteren Amerikalıların kişisel gelirleri, ağustos ayında da yuzde 0,4'luk yukseliş gostermişti. Kişisel tuketim harcamaları ise eylulde aylık yuzde 0,6 arttı.
Piyasa beklentilerinin uzerinde yukselen kişisel tuketim harcamalarının bu donemde yuzde 0,4 artması tahmin ediliyordu. Kişisel tuketim harcamaları ağustosta da yuzde 0,6 artmıştı.
YILLIK YUZDE 6,2 ARTIŞ GERCEKLEŞTİ
ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyon gostergesi olarak dikkate aldığı kişisel tuketim harcamaları fiyat endeksi ise eylulde ağustosta olduğu gibi aylık yuzde 0,3 ve yıllık yuzde 6,2 arttı.
Gıda ve enerji kalemlerinin hesaplama dışı tutulduğu cekirdek kişisel tuketim harcamaları fiyat endeksi eylulde aylık yuzde 0,5 ve yıllık yuzde 5,1'lik artış kaydetti.
Cekirdek kişisel tuketim harcamaları fiyat endeksindeki aylık değişim piyasa beklentileriyle paralel seyir izlerken, yıllık bazda beklentilerin altında seyretti. Cekirdek kişisel tuketim harcamaları fiyat endeksi ağustosta da aylık yuzde 0,5 ve yıllık yuzde 4,9 artmıştı.
- Paylaş