Denizli'nin Honaz ilcesinde, mahalledeki duğun yerine drif ata ata ilerleyen 20 yaşındaki Şamat U., cevredekilerin canını tehlikeye attı. Yeğeninin yaptıklarını goren dayısı Uzeyir Ş., bir kaza yaşanmaması icin yeğenini uyardı. Dayısının bu uyarısı karşısında sinirlenen yeğen,
"İster yaparım, ister yapmam." diyerek kufurlu kelimeler savurarak olay yerinden uzaklaştı. Bir sure sonra dayısının uyarısını hazmedemeyen Şamat U., akılalmaz plan yaparak dayısının evinin onune tekrar geldi. Aracının plakasını sokup maske takan yeğen, uygun zamanı kollayıp yanına getirdiği pompalı tufeği cıkardı.

Ofkeli yeğen, icinde dayısının olduğunu duşunduğu otomobilin onune gecerek ateş etti. Bu sırada aracın icinde bulunan Uzeyir Ş. ’nin 14 yaşındaki oğlu Veli Ş., şans eseri arka camdan cıkan sacmalardan isabet almadı. Kuzen katili olmaktan son anda kurtulan yeğen Şamat U., hızla arkasına bakmadan bolgeden uzaklaştı. Silah sesi uzerine oğlunun yanına giden Uzeyir Ş., ihbarda bulundu.

İhbar sonrası jandarmanın dedektifleri olarak bilinen Jandarma Suc Araştırma Timi (JASAT) ve Honaz İlce Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete gecti. Jandarma ekipleri. aldığı bilgiler doğrultusunda şupheli yeğeni kısa surede saklandığı yerde yakaladı. İşlemleri icin karakola goturulen Şamat U.'nun, 19 suc kayı olduğu ortaya cıktı. İfadesi sonrası adliyeye cıkarılan şupheli,
'Adam Oldurmeye Teşebbus' sucundan tutuklandı. Rahat tavırlar sergileyen şupheli, adliye cıkışında ise selam gondermeyi ihmal etmedi.

İHA'nın haberine gore, kendisini oldurmek icin yeğenin geldiğini soyleyen Uzeyir Ş,
"Mahallemizde komşumuzun duğun yerinde yeğenim aracıyla drift atmaya başladı. Ben de kendisini guzel bir şekilde uyardım. Bana 'ister yaparım, ister yapmam' diyerek kufurlu kelimeler kullandı. Ben de tabii kendisine gitmesini, bu tur hareketlerde bulunmamasını ve mahalledeki cocuklara carpabileceğini soyleyerek uyardım. Bunun uzerine ayrıldıktan 1 saat sonra geri gelip, aracıma ateş ederek beni oldurmeye teşebbus etti." dedi.