Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor'un 8 yıl boyunca başkanlığını surduren Adil Gevrek'le ilgili belgeler gun yuzune cıkartıldı. Yeni Malatyaspor Kulubu Basın Sozcusu Ramazan Yeşilova, Gevrek donemine ait bazı sozleşme ve belgeleri kamuoyuyla paylaştı. Yeşilova, "Bizden onceki yonetim Youssouf Ndayishimiye'yi 2 milyon 150 bin avroya Başakşehir'e satışını yapmıştı. Ayrıca yapılan sozleşmeye ikinci satışından kulubumuze yuzde 20'lik pay soz konusuydu. Bunu araştırdığımızda karşımıza cok garip olaylar cıktı. Bunun uzerine gideceğiz ve gereğini yapacağız" dedi.
Adil Gevrek yonetiminin, Yousouf Ndayishimiye'nin satışı halinde kulubun kasasına girecek olan yuzde 20'lik payın 20 Ocak 2022 tarihinde 350 bin avro karşılığında Başakşehir Kulubu'ne devredildiğini acıklayan Yeşilova, "Bunun acaba kulubun mali acıdan zor durumda kaldığı icin mi yapıldığı duşunurken fakat yine mali tabloları araştırdığımızda buradan gelen 350 bin avronun sadece 50 bin avrosu Bifouma'nın alacağı icin cek karşılığında odemesi yapılmış. Onun dışında 300 bin avro Provix ve Silver şirketlerine gonderilmiştir. Bu şirketlerin bir tanesi guvenlik şirketi, diğeri de temizlik şirketidir. Bu şirketler Adil Gevrek şahsına aittir. Dolayısıyla bundan once duşunduğumuz iyi niyetten maalesef yoksun şekilde artık bu olayı nasıl toparlarız, bunun hesabını nasıl sorarız? Bundan sonraki gundemimiz bu yonde olacaktır. Cunku bunun icinde zerre kadar iyi niyet goremiyoruz. İyi niyetten yoksun şekilde ve olabildiğince art niyetle bu kulube nasıl zarar vereceklerinin hesapları icine duşmuşler" ifadelerini kullandı.
"GEVREK YONETİMİNİN VİCDANINI SORGULUYORUM"
Yeni Malatyaspor'un hakkını savunmak icin butun araştırmaları titizlikle yaptıklarını aktaran Ramazan Yeşilova, Adil Gevrek'in gayet profesyonel şekilde attığı her adımı hukuksal sisteme dayatarak herhangi bir acık vermeden yaptığını paylaştı. Yeşilova, "Biz de hukuken ne yapılması gerekiyorsa bunun uzerine gideceğiz. Resmi olarak her şey kılıfına uydurulmuş fakat onemli olan şey şu; vicdan. Bizler bu kulubu yonetmeye geldiğimizde şeffaflıktan ve samimiyetten vurgu yaptık. Dolayısıyla burada kaldığımız muddetce var gucumuzle bu kulubun menfaatlerini nasıl koruyabiliriz? Bu anlamda hangi destekleri sağlayabiliriz? Bunlarla ilgili calışmalarımız devam etti ve devam da edecek. Ama Yeni Malatyaspor maclarında bir simitcinin simit satarak bilet aldığı paraları kendi şirketlerinize aktarırsınız? Sonra bu kulubu 400 milyon TL gibi borc icerisinde bırakıp hicbir şey yokmuş gibi mali kongrede nasıl kendisini temize ceker de gidersiniz? Bunun şaşkınlığı icindeyim. Oyle zannediyorum ki kendi vicdanlarıyla ilgili ciddi sorunları var. Bu karakter meselesidir. Burada bir karakter yoksunluğu var. Eğer varsa onları karakterli bir duruşa davet ediyorum. Sadece Adil Gevrek'i değil, Adil Gevrek yonetiminin vicdanını sorguluyorum" diye konuştu.
Yeşilova, eski yonetimin art niyetli adımlar attığını savunarak, konuşmasını şoyle surdurdu:
Yeni Malatyaspor yonetiminden Adil Gevrek'e Ndayishimiye suclaması!
Spor Haberleri0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Yeni Malatyaspor yonetiminden Adil Gevrek'e Ndayishimiye suclaması!