Ankara ’nın Mamak ilcesi Şahintepe Mahallesi 657'nci Sokak'ta 13 Ağustos gunu hurda toplayan S.Ş. (54) adlı kadına, Ramazan Dorttaş (60), sozlu ve fiziki tacizde bulundu. S.Ş., oğlu Yusuf Şavur'u (33) arayarak, durumu anlattı. Yusuf Şavur da, annesine taksiye binmesini soyledi. Taksiyle seyir halindeyken yolda kendisini taciz eden Ramazan Dortdaş ’ı goren S.Ş., oğluna soyledi. Taksiden inen S.Ş. ve Yusuf Şavur, Dorttaş'ı kovalamaya başladı. Şavur, yuzustu yere duşen Dortdaş'ı darbetti. Bir kişinin cep telefonu kamerasıyla kayda aldığı olayda, Yusuf Şavur cevresindekilere “Kimse karışmasın, namus meselesi” diye bağırdı. Yusuf Şavur, annesinin araya girmesiyle olay yerinden ayrıldı. Ağır yaralanan Ramazan Dortdaş, kaldırıldığı hastanede 5 gun sonra hayatını kaybetti. Gozaltına alınan Şavur ise, cıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yusuf Şavur'un, Ankara 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten oldurme' sucundan muebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanmasına başlandı. Savunmasını yapan sanık Yusuf Şavur, maktulun annesine kendisini hayırsever olarak tanıttığını, sozlu ve fiziki şekilde taciz ettiğini iddia ederek, “Olay gunu annem beni aradı; 'Koş, yetiş beni taciz eden adam burada' deyince ben de taksi ile annemin olduğu yere gittim. Annem korkmuştu ve sakinleştirdim. Sonra annemi de taksiye bindirip ağabeyime gotururken, annem kendini taciz eden adamı gordu. Arabadan indim, annem de arkamdan indi. Maktul annemi gorunce, kufretti. Sonra da bana kufretti, kacmaya başladı. Ben de arkasından koştum. Sonra beraber yere duştuk. Kalkınca sinirle bir iki kere vurdum. Oldurme ya da yaralama kastım yoktu. Cok pişmanım, tahliyemi istiyorum.” dedi. Duruşmaya muşteki olarak katılan Ramazan Dorttaş'ın kızı Aycan D. İse sanıktan şikayetci olmadığını soyledi. Aycan D., “Babamda hırsızlık, kadın pazarlama ve kumar gibi bircok kotu huy vardı. Anneme de sağlığında cok kotuluk etti. Annem boşandığı halde ondan kurtulamadı. Ayrıca babamın sapık hareketleri de vardı.” dedi. DHA ’nın haberine gore avukat beyanlarının ardından kararını acıklayan mahkeme, sanığın tutukluluk durumunun devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.