Mardin Valisi ve Buyukşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, etkinlikte yaptığı konuşmada, Şoray ’ı Mardin ’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek “Mardin bircok medeniyetlere ev sahipliği yapmış, farklı dillerin, dinlerin kulturlerin huzur icerisinde yaşadığı bir kent. Bu huzurlu kente hoş geldiniz. Ulkemizin sultanı Şoray ile Kara Gozlum filmini hep birlikte izleyeceğiz. Yeşilcam ’ın Sultanı Turkan Şoray ile beraber adeta bir şaheser olan 'Kara Gozlum' filmini hep beraber Mezopotamya Ovası'na karşı izleyerek beraber tarih yazdık.” dedi.
Usta oyuncu Turkan Şoray ise, hoşgorunun, kardeşliğin, medeniyetlerin, kulturlerin kaynaştığı Mardin ’e yıllardan beri buyuk bir arzuyla gelmeyi istediğini soyledi.

Hayranların yoğun ilgisine teşekkur eden Şoray, “Bu guzel insanlarla birlikte olmayı cok istiyordum. Bugune kısmetmiş. Sıcacıksınız, harikasınız. Sizleri cok seviyorum. Daha once burada filmim oynanmış. Bir fotoğraf gordum, arkada Mardin ışıkları icinde benim perdede yuzum kocaman. O kadar sevdim ki o fotoğrafı. Keşke orda olsaydım, dedim. O kadar cok istedim ki arkasından Mardin ’den davet geldi. Cok teşekkur ediyorum, burada olduğuma cok mutluyum.” diye konuştu.
İHA'nın haberine gore etkinliğe, Vali Mahmut Demirtaş, eşi Beyhan Demirtaş, Buyukşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Suzen, Buyukşehir Belediyesi Daire Başkanları ve yuzlerce vatandaş katıldı.