Mujdat Gezen'in ablası Birsen Demirkuş, 89 yaşında hayatını kaybetti. Birsen Demirkuş icin Uskudar Şakirin Camii'nde cenaze toreni duzenlendi. Torene Mujdat Gezen, Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, gazeteci Uğur Dundar'ın yanı sıra Demirkuş ’un sevenleri ve dostları katıldı. Dua ve helallik alındıktan sonra Birsen Demirkuş, ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi. DHA'nın haberine gore torenin ardından Mujdat Gezen, taziyeleri kabul etti. Basın mensuplarına acı kaybıyla ilgili bir demec veren Gezen,
“Oğlen namazına Halit ağabeyimi gomduk. İkindi namazına ablamı. Aynı gunde iki kayıp biraz ağır geldi, elden gelen bir şey yok. Allah geride kalanlara omur versin.” dedi. Hemen yanında oturan Başbuğ ile Dundar ’ı işaret ederek konuşan Gezen,
“Biz ucumuz de kırk ucluyuz, herhalde biraz daha yaşarız. İlker Paşa da, Uğur da, ben de yakınlarımızı yolcu ediyoruz.” diye konuştu. Mujdat Gezen'in ablası son yolculuğuna uğurlandı

Oğle saatlerinde Halit Kıvanc'ı yolcu ettiğini soyleyen Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ise
“Buyuk bir değerdi. Şimdi de sevgili kardeşim Mujdat'ın ablası, hepimizin ablası. Onlar hep bu Cumhuriyet'in birinci nesli. Maalesef aramızdan ayrılıyorlar yavaş yavaş. Bayrak bizlere tamamen kalıyor, Cumhuriyetin ikinci nesli olarak. Acımız buyuk. Herkese başsağlığı diliyorum.” dedi.

Gazeteci Uğur Dundar da
“Benim mesleğe yanımda başladığım cok değerli ağabeyim, hocam, ustam Halit Kıvanc'ın cenazesini kaldırdık. Onun acısını yaşarken Mujdat'ın ablasının vefat ettiği haberini aldık. Birsen Hanım'ın cenazesine geldik. Gercekten acı dolu bir gun bizler icin. Mekanları cennet olsun. Allah rahmet eylesin.” diye konuştu.