İstanbul'un Avcılar ilcesinde 4 Kasım 2019'da dehşet bir olay yaşandı. 41 yaşındaki Seda Kurt, birlikte yaşadığı 44 yaşındaki Ercan Akkaş tarafından 19 bıcak darbesiyle yaralandı. 2 cocuk annesi Kurt, aldığı darbeler nedeniyle hayatını kaybetti. Olay sonrasında yurt dışına kacan Akkaş'a Seda Kurt'u bıcaklayarak oldurulduğu iddiasıyla 'Kasten oldurme' sucundan muebbet hapis cezası istenerek dava acıldı. Bakırkoy 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen duruşmaya Seda Kurt'un annesi Bedia Akar ve avukatı katıldı. Duruşmada, İcişleri Bakanlığı Emniyet Genel Mudurluğu'nce Ercan Akkaş'ın olum kaydının bulunduğu, UYAP kontroleri sırasında da sanığın olduğune dair uyarı gorulduğu bildirildi. Mahkeme heyeti, sanığın olduğu anlaşıldığından, hakkında acılan davayı duşurdu. Duruşma sonrası gazetecilere acıklama yapan Seda Kurt'un annesi muşteki Bedia Akar, "Suc makinesi gibiydi. Turkiye'de bir suru sucu, sabıkası ve denetimli serbestliği vardı. Ayrıca kadın cinayetlerine baktığımızda, katil uyuşturucudan ceza almış ve denetimli serbestlikle dışarıda olduğunu goruyoruz. Her defasında soyluyorum, denetleyemiyorsanız, bunları sokaklara bırakmayın. Bu suc makinesi Turkiye'de denetlenemedi. Sedayı oldurdu, yurt dışına kactı. Her kacak gibi Gurcistan'a kactı. Bunlar cok iyi biliyorlar ki Gurcistan'la Turkiye arasında sucluların iadesi anlaşması yok. Orada kalır, yaşar, rahat eder. Gurcistan'da da durmadı. Orada işlediği bir suctan dolayı cezaevine girdi. Aldığımız bir duyuma gore sanık, cezaevinde cıkan bir kavgada diğer mahkumlar tarafından dovulerek oldurulmuş. Yuce Turk adaletine guveniyorum dedim, ama ilahi adalet yerini buldu. Kızlarımız, kız kardeşlerimiz olmesin. Bugunku davada, dosya kapandı. Sanık olduğu icin dava duştu. Ama gelip yargılanmasını gercekten istiyordum. Cok uğraştık, mucadele verdik. Susmayalım, anneler olmesin, cocuklar oksuz kalmasın." diye konuştu.