HDP onunde evlatlarına kavuşacakları gunu umutla bekleyen anneler, eyleme devam ediyor. Parti binası onune gelerek HDP ve PKK ’dan cocuklarını isteyen anneler, HDP ve PKK ’ya lanet okudu. Evlatlarına geri donmeleri icin cağrıda bulunan anneler,
"Yavrumu verin bana", "Anneler direniyor",
"Artık yeter, bırakın evlatlarımızı" ve
"Artık yeter, yakamızdan duşun" yazılı dovizler actı. Evlatlarına teslim olmaları cağrısında bulunan 41 aileye, bir destek de Sağ Ailesi'nden geldi. Her gecen gun sayıları artarak guc kazanan ailelerin kararlı bekleyişleri suruyor. HDP onunde evlat nobeti tutan aile sayısının 42 ’ye cıktığını ifade eden anne Naciye Sonmez Yıldız,
"İnşallah sayımız daha da artar. Cocuklarımız icin buradayız. Cocukların dağdan gelmesi icin mucadele ediyoruz. HDP kapatılsın. İnsanlar artık uzulmesin. Yeter analar babalar ağladı. Cocuklarımızı geri gondersinler. Cocuklarımızı istiyoruz. Devlet babamızdır, devlet her şeyimizdir. Oğlum gelip devletine teslim olsun. Yeter artık. Herkes HDP ’nin cocukları kandırdığını biliyor. 10 yaşında, 12 yaşında, 14 yaşında cocukları kandırıp goturuyorlar. Cocuklarımız geri donene kadar bu mucadeleye devam edeceğiz." dedi. 2009 yılından bu yana haber alamadığı oğlu Fırat Sağ icin ilk defa eyleme katılan ve Turkce bilmeyen anne Neriman Sağ da Kurtce yaptığı acıklamada,
"Oğlum 13 yıl once İstanbul ’dan goturulduğunde henuz 14 yaşındaydı. Biz istiyoruz ki evine, annesinin ve babasının yanına geri donsun. Onu cok merak ediyoruz. Oranın faydası yok. Oğlumu kandırdılar, cunku 14 yaşında bir cocuktu. Onların fikrinde değildi. Bugun HDP binası onune gelip eyleme katıldım. Burada cocuklarımızı istiyoruz. Cocuklarımızı gondersinler. Cocuğumu istiyorum. Baban hasta oğlum. Ağlamaktan gozlerim gormuyor. Her akşam gozlerimden yaş akıyor." ifadelerini kullandı.

6 yıldır oğlundan haber alamadığını kaydeden anne Şahinaz Ozcan ise
"Hicbir haber alamadım, var mı yok mu bilmiyorum. Oğlum nerede? Oğlum sesimi duyuyorsa gelsin devlete teslim olsun. Cocuklarımızı kandırıp goturup devlete duşman etmişler. HDP cocuğumun kayıp olduğunu biliyor ama bize doğru konuşmuyorlar. Oğlumu HDP ’den, PKK ’dan istiyorum. Gelsin devlete teslim olsun. HDP ve PKK, milletin evini yıktı. Yeni bir aile daha aramıza katıldı. İnşallah o da oğlundan bir haber alır." diye konuştu.