Okulda teneffuste telefona bakma yasağı
Liseler0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Liseler
- Okulda teneffuste telefona bakma yasağı
-
26-10-2022, 09:44:19Merhaba, ben lise 1'e gidiyorum. Gittiğim lise gayet iyi bir lise. Bizim okulumuzda telefona bakmak yasak. Ama şoyle sanmayın, sadece derste yasak değil. Hem derste, hem teneffuste ustune ustluk oğle arasında bile yasak! Tamam, derste telefona bakmak zaten yasak olmalı. Ama Allah aşkına, teneffuste; hadi onu da gectim oğle arasında niye yasak ya? Zaten bu okulda bir suru sacma kural var... Mesela, oğrencilerin WhatsApp grubu kurması yasak, tırnak uzatması yasak, cift renk sac yapması yasak, kızların saclarını toplamadan gelmesi yasak... Teneffuste ve oğle arasında telefona bakmak neden yasaktır? Bakarsak ne olabilir ki ya? Gercekten hic anlayamadığım bir konu bu. Okullar acıldığından beri telefona hocalara yakalanmadan teneffuslerde ve oğle arası da bakıyorum. Cunku asosyal biriyim, telefona bakmaktan başka yapacak bir şeyim yok. Evet, bir de hocalara yakalanmadan telefona bakmak zorundayım cunku hocalar sanki C4 taşıyormuşuz gibi teneffuslerde sınıfları dolaşıyorlar ya... Matematik oğretmeni 1 gunde 10 telefon toplamıştı hatta! Ben de gecenlerde telefona bakarken teneffuste hocaya yakalandım. Hoca beni mudur yardımcısına goturdu. Ve bana ek-9 denilen sacma sapan bir belgeyi imzalattılar. Ama buna yasal olarak izinleri yok. Cunku internetten kısa bir araştırma yaparsanız, ek-9 kurallarında "derste telefona bakmanın" yasak olduğu yazıyor. Yahu; ben derste bakmadım, teneffuste baktım! Ustelik 3 tane ek-9 imzalarsak okuldan uzaklaştırılıyormuşuz. Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.