Merhaba arkadaşlar.
Yaklaşık 1.5 ay once alipexpress uzerinden bir modul aldım. Normalde Turkiye'den alırdım fakat bulamadım. Ben de sipariş verdim. Tam kargo elime ulaşacakken maalesef annem korona viruse yakalandı. Bizde karantinaya girdik doğal olarak. Ben karantinaya girdikten 2 gun sonra iş yerime paket ulaştı.
Ben de odemesi olduğu icin kargonun şubeye gonderilmesini, oradan bir arkadaşım vasıtası ile alacağımı belirttim. 1 gun sonra PTT şubesini aradım ve arkadaşımın benim adıma kargomu alıp alamayacağını sordum.
Cevap;
-Hayır.
İyi ama karantinadayım nasıl gelip alabilirim? Maalesef yapacak bir şey yok diyorlar. Tamam o zaman ucreti mukabilnde adresime yonlendirin diyorum. Olmaz diyorlar. Adres değişikliğini sadece gonderici yapabilirmiş. Yani Cin ile irtabata gecmem lazımmış. Peki kac gun şubede kalacak diyorum. 10 gun diyorlar. Yani ben karantinadan cıktıktan 3 gun sonra. Peki 3 gun bekletemez misiniz? Diyorum. Cevap yine olumsuz. E nasıl alacağım diyorum? Aile bireylerinden biri adına dilekce yazmanız lazım. O birey gelip alabilir.
Dilekce yazıp annemi gonderiyorum. Bu sefer kimlik fotokopisi istiyorlar. Telefonla arayıp oyle bir şey istemediniz deyincede, kim istemedi diyorlar. Annem o yolu tekrar yurudu kimliğimi aldı ve kargoyu almaya geri dondu.
Bu seferde beyefendiler kartla odeme kabul etmemişler, illa nakit! Kadıncağız para cekip tekrar geliyor ve sonunda kargoyu alıyor.
İşin asıl iğrenc tarafı 52 Cent'lik urune tamı tamına 16 lira vergi odemem. Bu nasıl bir matematik? Neyle neyi carpıp 16 buldunuz? O urun o kadar etmiyor zaten?
Vergisi bir dert, tekel olmaları bir dert, burokrasisi ayrı dert. Ne işe yarar bunlar?
PTT Kargo rezil hizmet
Hukuk0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Hukuk
- PTT Kargo rezil hizmet