10 bin oğretmen ataması icin başvurular yarın başlıyor. Kimler başvurabilir? Adaylar nasıl tercih yapacak? Gerekli belgeler neler? Başvuru kabul eden merkezler...

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) alacağı 10 bin oğretmen arasına girmek isteyen adaylar en fazla 20 okul tercihi yapabilecek. MEB, oğretmen alımına ilişkin 2007-1 Oğretmenlik İcin Başvuru ve Atama Kılavuzunu internet sitesinde yayımladı. Adaylar, MEB'in www.meb.gov.tr adresli internet sitesindeki elektronik formu doldurarak yarından itibaren 7 Şubata kadar başvuru yapabilecekler.

KİMLER BAŞVURABİLECEK

2006-2 atama doneminde oğretmenlik icin başvurmuş olup KPSS10 puanı ya da hizmet suresi yetersizliği nedeniyle atanamamış olanların başvurularının gecerlilik suresi 31 Ocak 2007 tarihinde sona erecek. Bu adaylardan isteyenler gerekli koşulları taşımaları halinde yeniden başvurabilecekler. İngilizce Oğretmenliği ve Okul Oncesi Oğretmenliği/Cocuk Gelişimi ve Eğitimi Oğretmenliğine, Acıkoğretim Fakultesi İngilizce Oğretmenliği ve Okul Oncesi Oğretmenliği/Cocuk Gelişimi ve Eğitimi Oğretmenliği programını tamamlayanlar başvurabilecek. MEB'e bağlı resmi eğitim kurumlarında sozleşmeli oğretmen olarak gorev yapanlar, oğretmenlik icin gerekli şartları taşımaları kaydıyla ilk atama kapsamında başvuru yapabilecekler.

2 veya 3 yıllık eğitim enstitusu, eğitim yuksekokulu ve eğitim on lisans mezunu olup oğretmenlikte adaylığı kaldırılmış olanlardan, acıktan atama bicimiyle tekrar oğretmenliğe donmek isteyenlerin, ayrıldıkları alandan başvuruları kabul edilecek.

Oğretmen lisesi ve ilkoğretmen okulu mezunları acıktan atama bicimiyle oğretmenliğe başvuruda bulunamayacak. Kamu kurum ve kuruluşlarında halen aday devlet memuru olarak gorev yapanlar oğretmenlik icin başvuramayacak. Acıktan atamayla oğretmenliğe atanmak isteyen adaylar, oğretmenlikten ayrıldığı alanda başvuru yapabilecek.

BAŞVURU KOŞULLARI

Adayların başvurularında, lisans duzeyinden mezun veya lisans duzeyindeki oğrenimlerinin son sınıfında mezun olabilecek durumdayken girmiş oldukları KPSS10 puanı esas alınacak. Başvuracak adaylarda aranan bazı koşullar şoyle:

-İlk defa atanacaklarda, 2004, 2005 ve 2006 yıllarında yapılan Kamu Personeli Secme Sınavlarından birine girmiş ve KPSS10 puan turunden atanmak istediği alan icin belirlenen taban puan ve uzerinde puan almış olmak.

-Sağlık durumunun Turkiye'nin her bolge ve iklim şartlarında oğretmenlik gorevini yapmasına engel olmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelendirmek.

-İlk defa veya acıktan atama bicimiyle atandığı halde gorevine başlamamış olanlarda, atandığı tarihten başvuruların son gunu itibariyle en az bir yıllık bekleme suresini doldurmuş olmak.

-657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde yer alan şartları taşımak.

-Devlet memurluğundan veya oğretmenlik mesleğinden cıkarılmamış olmak (4455 ve 5525 sayılı kanun kapsamına girenler haric).

-657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 94. maddesine gore devlet memurluğundan cekilmiş ve cekilmiş sayılanlarda, aynı Kanunun 97. maddesinde belirtilen bekleme suresini son başvuru tarihi itibariyle doldurmuş olmak.

-657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 92. maddesine gore devlet memurluğundan en fazla iki defa cekilmiş veya cekilmiş sayılmak.

-657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 56. ve 57. maddelerine gore adaylık devresinde gorevine son verilenlerde (sağlık nedenleri haric) ilişkilerinin kesildiği tarihten itibaren bu atama donemine ait son başvuru tarihine kadar en az 3 yıllık bekleme suresini doldurmuş olmak. -Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

-İlk defa oğretmenliğe atanacaklarda başvuruların ilk gunu itibariyle 40 yaşından gun almamış olmak. -Askerlik yukumlusu olanlar elektronik başvuru formundaki seceneklerden kendilerine uygun olanı işaretleyebilecekler.

BAŞVURULAR

Başvurular, 01-07 Şubat 2007 tarihleri arasında internetteki elektronik başvuru formu doldurularak yapılacak. Bu formu dolduran adaylar başvuru burolarından onaylatabilecekler. Adayların başvuru formları, 81 il milli eğitim mudurluğu ile şu ilcelerin milli eğitim mudurluklerinde oluşturulacak başvuru burolarında kabul edilecek:

ADANA: Ceyhan, Kozan, Seyhan, Yureğir.

ANKARA: Altındağ, Cankaya, Etimesgut, Golbaşı, Kecioren, Mamak, Sincan, Yenimahalle.

ANTALYA: Finike, Manavgat.

BURSA: İnegol, Mustafakemalpaşa, Nilufer, Osmangazi, Yıldırım.

CORUM: Alaca, İskilip, Osmancık, Sungurlu.

DENİZLİ: Acıpayam, Cal, Saraykoy, Tavas.

DİYARBAKIR: Ergani.

ERZURUM: Hınıs, Horasan, İspir, Oltu.

GAZİANTEP: Islahiye, Nizip, Şahinbey, Şehitkamil.

HATAY: İskenderun.

İSTANBUL: Bakırkoy, Eminonu, Fatih, Gaziosmanpaşa, Kadıkoy, Kartal, Kucukcekmece, Şişli, Uskudar.

İZMİR: Bornova, Buca, Karşıyaka, Konak.

KASTAMONU: Cide, İnebolu, Taşkopru, Tosya.

KOCAELİ: Gebze, Golcuk, Kandıra, Korfez.

KONYA: Akşehir, Beyşehir, Ereğli.

MANİSA: Akhisar, Demirci, Salihli, Turgutlu.

MUĞLA: Fethiye, Milas.

SİVAS: Gurun, Kangal, Şarkışla, Suşehri, Yıldızeli.

ZONGULDAK: Devrek, Karadeniz Ereğlisi.

20 TERCİH

Adaylar, elektronik başvuru formuna yansıtılacak eğitim kurumları arasından aynı ya da farklı illerden en fazla 20 okulu tercih edebilecekler. Başvuruda bulunanlar, ''Kadrolu oğretmenliğe atanamadığım taktirde sozleşmeli oğretmen olarak gorevlendirilmek istiyorum'' seceneğini de işaretleyebilecekler.

FORMASYON BELGELERİ

MEB veya MEB ile YOK işbirliğiyle duzenlenen şu pedagojik formasyon belgeleri gecerli sayılacak:

21 kredilik Pedagojik Formasyon Belgesi (1993-1994 oğretim yılı ve daha once duzenlenmiş 18 ve ustu kredilik belgeler dahil) -31 kredilik İngilizce Oğretmenliği Sertifikası,

33 kredilik İlkoğretim Sınıf Oğretmenliği Sertifikası,

Ortaoğretim Alan Oğretmenliği Tezsiz Yuksek Lisans Diploması veya gecici mezuniyet belgesi. Bu belgeler, eğitim fakultesi mezunlarından, ozel ve resmi okullarda oğretmenlikte adaylığı kaldırılmış olanlardan ve universitelerde en az 2 yıl sureyle oğretim uyesi, oğretim gorevlisi, okutman, uzman ve araştırma gorevlisi olarak calışmış olanlardan istenmeyecek.

Bunların dışındaki adayların, eğer soz konusu belgelere sahip değillerse, KPSSP10 puan turunden en az 75 almış olmaları gerekiyor. Bu durumdaki adayların ayrıca atanacakları alan icin istenen taban puan koşulunu da sağlamaları gerekli.

Atama sonucları 10 Şubatta ilan edilecek. Atanan oğretmenler, 12 Şubattan itibaren goreve başlayacak.