Herkese merhaba,

Bilgisayarımda CPU'nun yeterli guc almaması, Power Throttlng, Current/EDP Throttling, bazen de Thermal Throttling yaşanmasından dolayı Lenovo Destek hattıyla goruştum. 3 farklı kişiyle goruşmeme rağmen hicbir sonuc alamadım. En sonunda adaptorden gelen cızırtıyı bahane etmem nedeniyle servis kaydım acıldı. Ek olarak yaşadığım tum sıkıntıları bir kağıda yazdım ve masaustunun tam ortasına durumu anlatan bir video koydum. Servis kaydı acılmadan bilgisayarınızı servise gonderemiyorsunuz, bu da bir not olsun.

18.03.2021 tarihinde servis kaydı acıldı.
22.03.2021 tarihinde Aras Kargo ile bilgisayarı kargoya verdim. (Orijinal kutusu ve onun dışında buyuk bir kutuya koyup oynamaması icin gazete kağıtlarıyla kutuyu sıkıştırdım.)
23.03.2021 Saat 12 civarında bilgisayar BDH Bilişim'e ulaştı ve hemen sonrasında arıza tespit calışmalarına başlanmıştır maili geldi. Akşamustu aradığımda CPU'da bir sıkıntı olduğunu, değişim yapılması gerekebileceği ve kararın bana mail yoluyla bildirileceği soylendi.
24.03.2021 Sabah saat 08.59'da yurt dışından anakart siparişi verildiği tarafıma mail olarak gonderildi. Teknik servisi arayıp garanti kapsamında olup olmadığını sorduğumda garanti kapsamında olduğu soylendi. Sure olarak bir zaman belirtmiyorlar fakat siparişin gelmesi durumunda bu hafta icinde bile değişim sağlanabileceği soylendi.

Not: Bilgisayarın termal macunu benim tarafımdan 2 kere değiştirildi. Oncesinde Lenovo ile goruşup termal macun değiştirmek garantiyi bozar mı sorusunu yonelttiğimde, anakarta fiziksel bir hasar gelmezse garantini bozulmayacağı soylenmişti.

Kargoya verildikten sonra 48 saat gecmeden arıza tespit edildi ve yurt dışından parca siparişi verildi. Şu an icin surecten gayet memnunum. Surec ilerledikce bu gonderiyi editleyeceğim. Bilgisayarını aynı servise gondermek isteyen arkadaşlara umarım yardımcı olur bu konu. Okuduğunuz icin teşekkurler.