Turkiye saati ile 12.40 ile 15.05 arasında yaşanan parcalı guneş tutulması icin Şırnak ’ta İl Milli Eğitim Mudurluğu AR-GE birimi tarafından Cumhuriyet Meydanı ’nda gozlem etkinliği duzenlendi. Bircok okuldan cok sayıda oğrenci meydana gelerek uzay hakkında kitapları okuyup bilgi edindi, kurulan cadırdaki sinevizyon gosterisini izledi. Ardından oğrenciler sıraya girerek kurulan iki teleskop ile gercekleşen parcalı guneş tutulmasını izledi. Oğrenciler ilk defa guneş tutulması izlemenin heyecanını yaşadı. İl Milli Eğitim AR-GE birimi calışanı Erdinc Erdem Bakkal, 3 yıldır kentte astronomi etkinlikleri duzenlediklerini ifade ederek, "Bir gece bir de gunduz gozlemi gercekleştiriyoruz. Gunduz gozleminde guneşi gozlemliyoruz. Bugun anlamlı bir gun. İstedik ki oğrencilerimiz tarihi bir olaya eşlik etsinler ve bilimin doğasını bu şekilde kavrasınlar, heyecanını yaşasınlar." dedi. 8 ’inci sınıf oğrencisi İslam Acar, arkadaşlarıyla etkinliğe katıldıklarını ifade ederek, "Cok guzeldi. 2027 ’ye kadar tekrar bekleyeceğiz. Teleskoplar ile baktık. Guneş tutulması cok guzel bir olay." diye konuştu. 6 ’ncı sınıf oğrencisi Havva Kadırhan ise guneş tutulmasını ilk defa gorduğunu ifade ederek, "Cok heyecanlıydım. Oğretmenimiz herkesi getirdi buraya. Kitaplardan da biraz gorduk. Az once izlerken de sanki bir şey guneşi ısırıyormuş gibi geliyordu. Kucuk bir nokta gibi gozukuyordu." ifadelerini kullandı.
ReadBull.net sizlere daha iyi hizmet sunmak için çerezleri kullanıyor. ReadBull.net'i kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Detaylı bilgi almak için Gizlilik ve Çerez Politikası metnimizi inceleyebilirsiniz.