Galatasaray camiasının onemli isimlerinden İnan Kırac, Fenerbahce ve Ali Koc ile ilgili yaptığı acıklamalara acıklık getirdi.
"FENERBAHCE, BENİM TAHMİNİM"
İnan Kırac daha once yaptığı "Ali Başkan kucuğumuz olduğu icin onunu actılar. Fenerbahce şampiyon olacak." sozunun yanlış anlaşıldığını belirtti.
Bu kez İnan Kırac, Beyaz TV'ye acıklamasında "Bu sene tahminim Fenerbahce şampiyon olacak demek. Bu kişisel tahminim. Bana sorulan soru ve benim de tahminim. Galatasaraylıyım, inşallah Galatasaray da bu yarışa katılır.
Arzum bu. Fenerbahce cok iyi, farklı bir takım. Cok gol atabiliyor. Bu değerlendirmeleri yaparak soylediğim bir laf." dedi.
"G.SARAY'DA GOREVİM YOK"
Sarı-kırmızılı kulupte gorevi olmadığını soyleyen İnan Kırac "Galatasaray'da lisedeki vakıf haric bir gorevim yok. Spor seyircisi olarak bu bir değerlendirme. Fenerbahce bu sene hic kotu oynamıyor ve cok iyi takım." acıklamasını yaptı.
"ALİ KOC'U COK SEVERİM"
Ali Koc'la ilgili konuşan İnan Kırac "Ali Bey hem cok yakınım, hem de cok sevdiğim bir insan. Ali Bey'i işin icine katmadım.
Kendi goruşum hakikaten de bu. Fenerbahce'nin maclarını izledim ve yeni gelen cocukların oynayışından, bunu boyle goruyorum. Yanlış olabilir. Fenerbahce'nin yarışı gotureceğini ve şampiyon olacağını soyledim." dedi.
"G.SARAY NE DEDİ BİLMİYORUM"
Galatasaray'ın hakemlere yonelik acıklamalarını izlemediğini soyleyen İnan Kırac "Hicbir şey izlemiyorum, işimle uğraşıyorum ne soylediler, bilmiyorum. Sabahları spor sayfalarına bile bakmıyorum." şeklinde konuştu.
"G.SARAY LİSESİ İCİN ANLAŞMA.."
"Galatasaray Lisesi'ne muduru biz atarız ve kendimiz yonetiriz" sozlerine de acıklık getiren İnan Kırac "Galatasaray Lisesi ile Fransız Devleti bir anlaşma yaptı ve o devrin Cumhurbaşkanları arasında oldu. Galatasaray'a bir paye verdiler.
Galatasaray Lisesi'nin bu paye sayesinde Turkiye'de onemli bir yeri var. Galatasaray Lisesi, Turkiye'nin en iyi talebelerini okutan bir okul.
Turkiye'de ilk 100 cocuğun 70'i Galatasaray'da okuyor. Bu Galatasaray'da bir farklılık yaratıyor. Turk Devleti, mudur olarak 'Ahmet'i sectim' diyemiyor. Beraber bir karar alınıyor. Statuye bakarsanız, bunu gorursunuz." dedi.
"ALİ KOC'A TORPİL DEMEDİM"
Ali Koc ile sozlerinin ardından goruşmediğini soyleyen İnan Kırac "Ali Koc yurt dışındaydı, ben de İstanbul dışındaydım. Ali Koc ile karşılaşmamız ve goruşmemiz olmadı. Bu bir temenni veya goruşum.
Vaziyet ne dediğinizde, bu cıkıyor. Ali'ye bir torpil demedim. Takımları değerlendirdiğimde boyle bir neticeye vardım ve soyledim. Galatasaray camiasından tepki olabilir ama kimse bir şey soylemedi.
Doğruyu soylemek, duşunceyi soylemek... Bunları da soyleyemezsek, insanın bir onemi kalmaz." acıklamasını yaptı.
"YABANCI SAYISINA UZULUYORUM"
İnan Kırac son olarak "Yabancı sayısı bayağı yuksek. Benim en buyuk uzuntum bu. Bizim cocuklarımızın bu yapının icine girmesi lazım." dedi.