Merhabalar,
Ben de Amazon'dan alışveriş yapıp tecrubelerimi sizlerle bir rehber niteliğinde paylaşmaya karar verdim.

İlk olarak www.amazon.com'a giriyoruz.

Sonra almak istediğimiz urunun sayfasına geliyoruz.

"Add to Cart" yani "Sepete Ekle" butonuna basıyoruz.

"Proceed to checkout" yani "Alışverişi tamamla" butonuna basıyoruz.

Eğer hesabımıza giriş yapmadıysak bu ekran gelecektir.

Giriş yaptıysanız bu ekran gelecektir.

Bu ekranda kırmızı ile işaretlediğim yer eğer urununuz 75€'yu aşıyorsa vergi vermemenizi sağlayacaktır. (Hediye secenek ile ilerlerseniz yaklaşık olarak 6$'lık hediye paketleme seceneğini işaretlemeniz sizin icin daha iyi olacaktır. Boylece gercek bir hediye olduğu susu verirsiniz. )

"Proceed to checkout" seceneği ile bir sonraki adıma geliyoruz ve adresinizi seciyorsunuz.

Adresi sectikten sonra "Ship to address" butonu ile "Bu adrese gonder" diyoruz ve onumuze gonderim hızı hakkında bir ekran cıkıyor.

Not: Alttaki secenek yaklaşık olarak 100 kusur TL'lik bir kargo masrafına yol acıyor.
Devam dedikten sonra hangi kart ile odeme yapacağımız yontemi seciyoruz.

Kart numarasını kontrol ettirdikten sonra odemeyi hangi turde yapacağımızı seciyoruz.

Devam diyoruz ve sipariş oncesi son kontrolumuzu yapıyoruz.

Turk Lirası ile ode diyoruz ve bize sipariş kodumuzu veriyor.

Artık siparişimiz yola koyulmaya hazır.

Not: Arkadaşlar boşuna o sipariş kodunu denemeyin. Siparişi iptal ettim. Zira hem kartta yeterli bakiye yok, hemde şuanda onu alacak durumum.
Not 2: Benim yaptığım alışverişte urun direk Amazon Prime servisi ile geldi. Sizlere de onunla gelmesi lazım.