Ceşitli hastalıklardan dolayı uzun sureli tedavi gormek zorunda kalan oğrenciler, hastanelerde kendileri icin acılan okulda arkadaşları birlikte eğitimlerine devam ediyor.

Milli Eğitim Mufredatı'na uygun olarak bu oğrencilerin hastanede kaldığı surede arkadaşlarından geri kalmamaları icin hastaneler de de sınıf acılıyor. Hastanede acılan sınıflarda kendilerine milli eğitim tarafından tahsis edilen oğretmenler tarafından ders verilen oğrenciler, hem derslerinden geri kalmıyor, hem de tedavilerini devam ettirmiş oluyor. Son olarak Bursa Şevket Yılmaz Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde ilkoğretim okulu acılışı gercekleştirildi. Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi İlkoğretim Okulu'nun acılışı Vali Şahabettin Harput'un da katılımıyla yapıldı.

Hayırsever Eyup Yetik tarafından donatılan sınıfta biri mudur iki oğretmen 12 oğrenciye eğitim veriyor. Sınıf 1-8. sınıf oğrencilerinden oluşuyor.

Hastanedeki sınıfın acılışına Vali Şahabettin Harput'un yanı sıra, Sağlık İl Muduru Dr. Ozcan Akan, Milli Eğitim Muduru Atilla Gulsar ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Karadağ katıldı. Acılışın ardından oğrencilerle sohbet eden Vali Harput sıkıntılarını dinledi. Vali Harput ayrıca bazı bolumlerin de acılışını yaptı.

"SAĞLIK İL MUDURLUĞU İLE MİLLİ EĞİTİM MUDURLUĞU ARASINDA GUZEL İŞBİRLİĞİ"

Hastane okulunun acılışına katılan Vali Şahabettin Harput, "Bu gun hastanemizde değişik sebeplerle uzun sureli yatan hasta cocuklarımızın eğitim-oğretimden mahrum kalmamaları icin cocuk bolumunde eğitimlerini almaları icin milli eğitim mudurluğumuz ile sağlık il mudurluğumuz işbirliği halinde bu cocuklarımıza eğitim vermekte. Bu işbirliği guzel bir calışma olmuş. Hastanede kalan cocuklar, hem eğitim olarak eksik kalmayacak, hem de tedavilerini yerine getirecekler, Hem de aileler mutlu olacak." dedi.

Hastane Başhekimi Mehmet Karadağ ise 12 oğrencisi bulunan bir sınıfta iki oğretmenle eğitim verdiklerini belirterek, "Bugun ilkoğretim okulumuzun acılışını yaptık. Resmi kayıtlarla cocuklara eğitim veriliyor. Hastalıkları nedeniyle okula devam edemeyen cocuklar burada eğitim alıyor. Burada cocukların gunluk hayattan kopmamalarını sağlıyoruz." şeklinde konuştu.

"HASTANE İLKOĞRETİM OKULLARI"

Hastane ilkoğretim okulları, yatarak tedavi goren veya sureğen (uzun sureli) hastalığı nedeniyle orgun eğitim kurumlarından doğrudan yararlanamayacak durumda olan okul oncesi ve ilkoğretim okulu cağındaki ozel eğitim ihtiyacı olan cocuklara eğitim veriyor.

Bu okullar oğrencilerin kayıtlı bulundukları okullardaki eğitim programlarını kesintisiz surdurebilmeleri amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında duzenlenen protokolle acılıyor. Bursada bu kapsamda acılmış 3 okul bulunuyor. Bunlardan Uludağ Universitesi Tıp Fakultesi Hastane İlkoğretim Okulu'nda 50 oğrenci, Dortcelik Cocuk Hastalıkları Hastanesi Hastane İlkoğretim Okulu'nda 14, ve Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane İlkoğretim Okulu'nda 12 oğrenci eğitim goruyor.

Oğrenci sayıları hastanede tedavi goren oğrencilere bağlı olarak zamanla değişebiliyor.

haberler.com