Ozgun ve oğrenci odaklı eğitim sistemiyle eğitim teknolojilerinde liderlik bayrağını taşıyan Doğa Koleji, 2012 eğitim yılında Turkcell ile yeni bir eğitim projesine başlayacağını acıkladı. Proje ile Turkcell, Doğa Anadolu Liseleri’nde uygulanan, oğrencilerin meslek ve kariyer secimlerine yardımcı olan, bilim ve sanat dallarında girişimcilik ruhunu destekleyen t-MBA Eğitim Modeli’ne destek vererek, oğrencilere yeni teknolojik olanaklar sunacak. Oğrencileri mobil eğitimle tanıştıracak olan proje eğitimde devrim niteliği taşıyor. Gelecek Muhendisliği Forumu adıyla başlayacak olan projede Doğa Koleji oğrencilerine Turkcell’de mesleki gozlem fırsatının kapıları da acılacak…
Eğitimin cağdaş yuzunu temsil eden Doğa Koleji ve Turkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketiTurkcell, Doğa Koleji oğrencileri icin işbirliğine adım attı. Bu ortaklık ile Doğa Koleji’nde oğrenim goren lise oğrencileri iş hayatına hazırlanırken onlara yardımcı olabilecek eğitim projeleri ile de tanışma fırsatı bulacaklar. Gelecek Muhendisliği Forumu adı altında başlayan projede; Doğa Koleji’nde, t-MBA eğitimi alan lise oğrencileri, kulturel, sportif ve akademik alanlarda hayata donanımlı bir şekilde hazırlanırken, iş hayatı ve meslek secimleri konusunda da farkındalık kazanacaklar.
Turkcell yıl sonunda ‘Genc Girişimci’ odulu verecek!
Oğrencilerin girişimcilik ruhunu daha lise cağında destekleyen t-MBA Eğitim Modeli, Turkcell desteğiyle farklı bir boyut kazanıyor. Turkcell, Doğa Kolije’nin gercekleştiriceği girişimcilik yarışmasında finale kalanlara girişimcilik konusunda danışmanlık desteği verecek, girişimci ekosisteminin de katkılarıyla finalistlerin projelerini şekillendirmelerine yardımcı olacak. Yarışmada dereceği girenler de Turkcell tarafından verilecek odullerin de sahibi olacak.
Doğa Koleji oğrencileri artık mobil eğitim alabilecekler…
Projenin sosyal sorumluluk ayağını yurutecek olan Doğa Koleji Oğrenci Meclisleri, Turkcell desteği ile Turkiye capında ihtiyac sahibi oğrenciler icin yardım kampanyaları duzenleyecek. 180 binin uzerinde takipcisiyle sosyal medyada en cok takip edilenler arasında olan Doğa Koleji’nin Facebook sayfası aracılığıyla da ortak yarışma ve projeler yurutulecek. Son teknolojinin sunduklarının da değerlendirileceği bu iş ortaklığı sayesinde onumuzdeki donemde oğretmenler oğrencilerine mobil telefonlarından eğitim de verebilecekler.
Doğa ile teknoloji ic ice…
Doğa Koleji, butun sınıflarında bulunan akıllı tahta ve dijital sınıf uygulamasıyla doğa ve teknolojiyi bir araya getiriyor. Eğitimde Turkiye'de ilk 3D teknolojisini sunan Doğa Koleji, dijital teknoloji ile donatılmış sınıfları, dunyanın her yerine canlı konferans ile erişim imkanı, uydu bağlantısı, her sınıfa Uzaktan Erişim İmkanı ve her oğrenciye iPad ve Mac Mini uygulaması (şimdilik Ataşehir Doğa Koleji’nde) sunuyor. Okulun, dunyanın eğitim teknolojileri alanındaki 2 dev şirketi Apple ve Promethean ile ortak projesi, “Center of Excellence" Teknoloji Dunya birinciliği ve UK Pioneer of Education Dunya birinciliği odulu aldı.
t-MBA Programıyla Ayrıcalıklı Lise Eğitimi
Doğa Liseleri’ne ozgu bir eğitim modeli olan t-MBA (MBA for teenagers), işletme yuksek lisans programının liselere gore yapılandırılmış halidir. Bu eğitim sonunda oğrencilere akademik başarının yanı sıra Avrupa Birliği’nin de Eğitimde 2020 Stratejisi (ET 2020 Strategy) olarak acıkladığı sekiz anahtar yeterliliği kazandırmayı amaclıyor;
• girişimcilik ve insiyatif kullanma,
• oğrenmeyi oğrenme,
• sosyal ve medeni beceriler,
• kendi dilinde iletişim ve kendini ifade etme,
• yabancı dilde iletişim ve kendini ifade etme,
• kulturel farkındalık,
• akademik ve teknolojik yeterlik,
• dijital yeterlik.
Bu becerilerin kazanılması icin t-MBA eğitim modelinin altı farklı bileşeni var: Oğrenci Meclisleri, t-MBA uygulamaları, Yabancı Dil, Uluslararası Projeler, Disiplinler arası İlişkilendirme ve Eğitim Kocluğu. Doğa Anadolu Liseleri oğrencileri eğitim yılı sonunda, sene boyunca her hafta t-MBA kapsamında gercekleşen seminerler ve roportajlar bir kitapta toplanarak, oğrencilerle paylaşılıyor. Detaylı bilgiye www.dogakoleji.com/yayinlar/tmba2011 adresinden ulaşılabiliyor.
Doğa Kolejleri Hakkında
Yaklaşık 9 yıldır eğitim sektorune hizmet veren Doğa Kolejleri, Fethi Şimşek tarafından 2002 yılından kuruldu. Kısa zamanda eğitimdeki vizyoner yaklaşımı, oğrencilerine aşıladığı sosyal sorumluluk bilinci ve ozguven sayesinde Turkiye capında pek cok kampusu ile eğitim vermeye başlayan Doğa Kolejleri’nin bugun, 35 kampusu bulunuyor.
Bilgi İcin: Global Hill & Knowlton – 0212 270 52 32
Filiz Burhan – [email protected]
Ayşegul Kumova - [email protected]
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul, Ortaokul
- Doğa Koleji ve Turkcell İşbirliği ile "Mobil Eğitim" Devri Başlıyor!