Bildiğim kadarıyla sadece telefonla arayarak muşteri hizmetlerinden talep ederseniz bu kart sizlere veriliyor. Bu kartı kullanmak icin kredi kartına ihtiyacınız yok. Kartı teslim alalı birkac gun oldu ve acıkcası birkac dikkatimi ceken nokta var.

Oncelikle karttan bahsedeceğim. Kart, temassız ozelliğine ve cipe sahip değil. Duz ATM kartı şeklinde. Ancak tasarımı efsane. Manyetik şerit ile odeme yapabiliyorsunuz. Kart MasterCard olarak veriliyor. Kartın BIN numarası 535748. Bu BIN numarası ile arattığınızda bazı siteler USA kartı olduğunu soylerken bazıları TR olarak gosteriyor ama dikkatimi ceken nokta bir Debit yani banka kartının statusunun World Elite olarak gozukmesi. Yani BIN Check sitelerine gore bu kart en prestijli banka kartı. İşin ironik yanı ise bu kart MasterCard olmasına rağmen Amazon.com.tr ve KYK odemesinde kullanamamam Kartın calışıp calışmadığını denemek icin 2 fiziksel odeme ve Hepsiburada'da harcama yaptım. Şu anlık tek bildiğim Amazon.com.tr'de calışmaması.

Kartın ozelliklerine gelirsek kart Turk Havayolları'nın sadakat programı Miles & Smiles kartıdır. Bu kartla yapacağınız her alışverişten mil kazanıyorsunuz. Eğer bu kart ile Turk Havayolları'ndan ucak bileti alırsanız (doğrudan THY'nin kendi sitesinden bahsediyorum) her 1 TL harcamanıza 1.1 mil veriyor. Diğer harcamalardaki kazanım oranını maalesef bilmiyorum.
İkinci olumsuz nokta da bu aşamada ortaya cıkıyor :/ Karttan kazandığınız millerin hesabınıza yansıması icin aylık harcamanız 1000 TL'yi gecmek zorunda. 1000 TL altında kalması halinde mil kazanamıyorsunuz. Ayrıca henuz banka kartı icin bir kampanya yok. Yani Miles & Smiles Kredi Kartlarında x yerde x miktarda harcamaya x mil hediye tarzında kampanyalar varken Kuveyt Turk herhangi bir kampanyayı bu karta sunmuyor (en azından şimdilik).

Tercih edilmeli mi?
Eğer aylık harcamalarınız 1000 TL'yi rahatlıkla buluyorsa ve halihazırda puan veya mil kazandığınız bir kartınız yoksa evet mantıklı olabilir. 3-5 az da olsa bir miktar mil biriktririsiniz. Biriktirdiğiniz millerle THY sitesinden kendinize veya istediğiniz bir kişiye bilet duzenleyebiliyorsunuz.

Ben şahsen karttan buyuk bir hayal kırıklığı yaşadım. MasterCard altyapısında olmasına rağmen Amazon.com.tr'de gecmemek nedir ya? Odeme reddedilmiyor, Amazon ek guvenlik olarak 3D ekranına yonlendiriyor ama 3D ekranı acılmıyor. Sorun Amazon kaynaklı da olabilir emin değilim. Amazon'u gectim KYK yurt parasını da odeyemiyorum. Yurt parası 450 TL. Oda arkadaşlarımla beraber toplu odeme yaptığımda mil kazanma acısından mantıklıydı ama kullanamıyorum. Umarım bu sorunlar en kısa zamanda duzelir.

Siz ne duşunuyorsunuz? Bu kartı kullananlar var mı?