Kızlar bende aranızda uzun zamandır paylaşımları takip ediyodum. Sırayla tum bolumleri dolaştım, sorunlarınızı okudum yeri geldi guldum, yeri geldi uzuldum.

Yaşım daha ufak 19 yaşımı doldurmak uzereyim ne annelikle ne de estetikle(henuz) işim olmadığı icin yorum filan yapamadım

Size bildiğim ve uyguladığım tum beslenme şemalarını acıklıcam, umarım faydalı olur

Şimdi kızlar benim boyum 1 75 ve 68 kiloyum. Size nasıl yemek yemeniz gerektiğini hangi besinlerin kas, hangilerinizin yağa cevrildiğini nasıl spor yapmanız gerektiğini acıklayacağım.

Kahvaltıda mutlaka karbonhidrat ağırlıklı yemelisiniz. Yani 2-3 dilim ekmek tuketilmeli. hangi yaşta olursanız olun sut kemikleriniz ve ozellikte sut veren anneler icin cok gerekli. Sut bulamazsanız kalsiyum deposu olan peynir yiyin ama mutlaka yiyin bal, pekmez inanılmaz birer yenileyici ve enerji kaynağıdır sevmeseniz bile az az tuketmelisiniz kahvaltılarda. Ekmek ustu yağları tercih etmem, onun yerine koyden tereyağı getirtirim, buna imkanı olmayanlar marketlerde tereyağı bulabilirler. yağ tuketirken dikkat etmeniz gereken husus şu: kahvaltıda alacağınız yağ sizin vucudunuzun gereksinim duyduğu yağlardan değildir ve genelde doymuş(zararlı) yağlardan oluşurlar.

Oğle yemeklerine gelirsek mutlaka corba icmeye calışın, ama fazla olmasın. Sıcak corba ozellikle mideyi rahatlatır ve cabuk doymasını sağlar. Ekmek yeyemeye calışın yersenizde en fazla bir dilim. Yemek yapıcaksanız sebzeli olmasına dikkat edin gunluk vitamininizi alın Eğer corba ictiyseniz pilav-makarna yemeyin aşırı karbonhidrat almış olursunuz, direk yağa cevirir aman Salata tuketmeye calışın ve yavaş yavaş yemek yiyin

Akşam yemeğinde ise dilerseniz corba dilerseniz direk ana yemekle başlayın. Durumu musait olanlar mutlaka etli yemek yapsın akşamları, vucudunuz geceleri yapım durumunda olduğundan etteki proteinler sizin yenilenmenizi ve guclu kalmanızı sağlar Mutlaka yoğurt yiyin o olmazsa gece sut icin cok onemli Kesinlikle ama kesinlikle saat 8 den sonra akşam yemeği yemeyin, yediklerinizi yakamayacağınız icin vucudunuz onları yağa cevirir, sağlıklı beslenelim derken gumburtuye gitmeyelim Eğer saat 8 den sonrada acıkırsanız sadece yoğurt veya salata yiyin

Bu oğunler ana oğunler Bunlara aralarda ekleyebilirsiniz, mesela oğlen ve akşam arasına saat 5 gibi alırsınız onunuze ton balığınızı veya bi tabak makarnanızı yersiniz

Gunde en az 2,5 litre su icin. mutfağa koyun bi surahi su, o suyu oğlene kadar bitirin akşama kadar da bi tane bitirin tamam Bu sizin sindirim sisteminizi duzenlicek, derinizi yumuşatıp nemlendirecek ve su kaybınızı dengeleyecektir

Ayrıca olabildiğince hareketli olmaya calışın, ev işleri cok yoruyo bide spor mu yapcaz diyip kıcınızı devirmeyin bakem

Biliyorum buna asla evet diyemeyeceksiniz ama kolayı evinize sokmayın İcinde bir suru koruyucu ve tatlandırıcı madde var. Buda sindirim sistemini acayip yoruyor. Karbondioksit ve asitleri yuzunden de midenin salgıladığı oz bozuluyor ve yediğimiz yemeklerden verim alamıyoruz yediğimiz gibi sindirilemeden cıkıyorlar afedersiniz

Ben tatlıyı hayatımdan sildim. baklavaydı oydu buydu şuydu. Sadece cikolata oda fazla olmamak kaydıyla Sizde yavaş yavaş azaltın tatlı yemeyi

Bu soylediklerimi bi kac hafta deneyin, sizde goreceksiniz işe yarayacaktır

Bunlar şuan aklımda olanlar kızlar, hic hazırlık filan yapmadım Eğer sorununuz olursa bu başlık altında sorabilirsiniiz