Kotu kolesterol (LDL) denilen kolesterol, kolesterolun doku ve vucudumuzda ana cadde diye tabir edebileceğimiz onemli damarlarda depolanmasına yol acıyor.
Bu da damarlarda plakalar oluşturuyor ve bahsettiğimiz ana cadde niteliğindeki damarları tıkıyor.
İyi kolesterol (HDL) ise, tum kolesterolu damarlardan taşıyor ve iyi kolesterolun yuksek olması kalp krizi riskini azaltıyor.
Doymamış yağlardan zeytinyağı, kotu kolesterolu duşuruyor ve dolayısıyla damar tıkanıklığını onlemeye destek veriyor.
Onemli not: Kotu kolesterolu duşurmek icin zeytinyağını birkac yemeğe eklemek ya da salataya gezdirmek yetmez. Beslendiğiniz gıdalara dikkat edin

İkincisi, KAN BASINCINI DUŞURME ile ilgili:
6000 katılımcı ile gercekleştirilmiş araştırmaya gore zeytinyağı yenmesi, erkeklerdeki hipertansiyon vakalarını azaltmıştır. Yine Amerikan Hipertansiyon Gazetesinde bu ay yayınlanmış bir araştırmaya gore zeytinyağı kullanımı orta derecede yuksek tansiyonu olan genc kadınlarda kan basıncını duşurmuştur.
Lutfen taş baskı ve ısıl işlem gormemiş zeytinyağını tercih edin. Isıl işlem gormuş zeytinyağı besin değerlerinden onemli kayıplara uğramakta ve molekuler yapısı bozulmaktadır.