Bazı besinler vucuttaki yağın yakılmasını onleyici, bazıları da artırıcı etki gosteriyor.
KEFıR: Alınan kalsiyum miktarı fazla kiloları da etkiliyor. Sut urunleri, bu mineralden vucut icin gereken miktarda iceriyor. Orneğin yarım litre kefir gunluk kalsiyum ihtiyacının yuzde 75’ini rahatlıkla karşılayabiliyor. Kefir ayrıca protein ve lesitin acısından zengin, yağ acısından da fakirdir.
SıVRı ACI BıBER: Acı biberin cok az bir miktarı dahi hemen alnımızda ter damlacıkları oluşmasına yol acıyor. Bunun nedeni biberdeki doğal acı maddesi kapsaisin. Bu madde kısa sureli olarak vucut ısısını yaklaşık yuzde 25 yukseltiyor. Kalori ihtiyacı da gecici bir sure icin artıyor.
YEŞıL CAY: Yeşil cay bugune dek hep kotu huylu kolesterolu duşurucu, kanserden ve kalp krizinden koruyucu etkileriyle gazetelerin manşetlerine taşındı. Tokyo’da fareler uzerinde yapılan bir araştırma ise, yeşil cayın aynı zamanda yağın vucutta ve karaciğerde depolanmasını onlediğini de ortaya koydu. Bunun yanı sıra, yeşil cay vucuttaki enerji tuketimini de artırıyor.
ZENCEFıL: Koklerindeki gingerol ve shogaol maddeleri, kırmızı biber gibi dolaşım ve sindirim sistemini uyarıyor. Baharat olarak kullanılan veya cay olarak tuketilen zencefil aynı zamanda mide ve bağırsaklardaki gazı da sokturuyor.
KUZU FıLETOSU: Yapılan cok sayıda araştırma, yeterli miktarda alınan L-Karnitin maddesinin yağ yakımını yuzde 10-13 oranında artırdığını ispatlıyor. Spor ve bedensel hareketler L-Carnitin’in etkisini artırıyor.
TARCIN: Amerikalı bilim insanları, tarcının insulinin etkisini artırdığını keşfettiler. Bu sayede yuksek insulin değerinin oluşturduğu komplikasyonlardan kacınmak mumkun olabiliyor.
SU: Her gun tuketilen 2 litre su, mideyi tok tutuyor ve aclık krizinin azalmasını sağlıyor. Ayrıca enerji tuketimini de uyarıyor. Her oğunden once buyuk bir bardak su ictiğinizde, enerji tuketiminiz 100 kaloriye kadar yukseliyor.
BALIK: Balık, sadece ağzımızda unutulmaz bir tat bırakmıyor, aynı zamanda sağlığımız uzerinde de cok onemli bir rol oynuyor. Vucudun kırmızı etle sağlayacağı protein ihtiyacını fazlasıyla gideriyor. Bunun yanı sıra bol miktarda A, B, D vitaminleri ile mineral iceriyor. Balıktaki iyot, tiroit hormonunun salgılanmasına yardımcı oluyor. Bu sayede yiyeceği enerjiye donuşturen vucut hucrelerinin hızını duzenliyor.
BUNLARI YAPIN
1- Daha cok su tuketin.
2- Sabah kahvaltılarınızı ve oğle yemeklerinizi guclendirin.
3- Akşam yemeklerinizi erken saate cekin ve hafifletin.
4- Ara oğunleri ihmal etmeyin.
5- ışlenmiş gıdalar yerine doğal ve tam besinleri tercih edin.
6- Yiyeceklerinize baharat ilave edin.
7- Daha az yağ, daha cok karbonhidrat ve protein tuketin.
8- Daha cok ve sık hareket edin.
9- Egzersizlerinize 5-10 dakikalık hızlı yuruyuşler (dakikada 100-130 adım) ekleyin.
10- Haftada iki uc kez ağırlık calışması yapın
Metabolizmayi Harekete Gecirin
Zayıflama, Diyet ve Beslenme0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Zayıflama, Diyet ve Beslenme
- Metabolizmayi Harekete Gecirin