Her Gun Yemeniz Gereken 7 Gıda
Yoğurt: Bağışıklık sisteminizi desteklemeye yardımcı olan yoğurt, kansere karşı da koruma sağlıyor. Bazı yoğurtlar vucudunuzdaki zararlı bakterilerle savaşan probiyotikler iceriyor. Yoğurdu balla ya da meyvelerle atıştırmalık olarak yiyebilirsiniz ya da kahvaltıda yiyebilirsiniz.
Ceviz: Omega-3 yağ asitleri bakımından somon balığından bile daha zengin olan ceviz, anti-inflamatuar polifenoller iceriyor. Ceviz sevmiyorsanız bunun yerine badem, yer fıstığı, Avustralya fındığı yiyebilirsiniz. Cevizi salatalarda, kurabiyelerde, tavuğa ya da balığınıza ekleyerek tuketebilirsiniz.
Ispanak: Bitki bazlı omega 3 ve folat bakımından zengin olan ıspanak, kalp hastalığı, felc, osteoporoz riskini azaltmaya yardım eder. Folat kan akışınızı artırır. Ispanak yerine yiyebileceğiniz diğer sebzeler karalahana, marul.
Yulaf: Cozulebilir lifle dolu olan yulaf, kalp hastalığı riskinizi azaltır. Yulaf yerine de keten tohumu, kinoa ve siyah (vahşi) pirinci tercih edebilirsiniz.
Havuc: Karotenoid ile dolu olan havuc, kanser ile astım ve romatoid eklem iltihabı gibi iltihaplı hastalıkların riskini azaltmada faydalıdır. Havuc sevmiyorsanız, yer elması, yer fıstığı, tatlı bal kabağı veya mango yiyebilirsiniz. Havucu salatanıza ekleyebilir ya da havuclu kek yapabilirsiniz.
Yaban mersini: Antioksidanlarla dolu olan yaban mersini, kanser, şeker hastalığı ve yaşa bağlı hafıza değişikliği ile savaşmaya yardım ediyor. Bu meyve kardiyovaskuler sağlığı destekleyen A ve C vitaminleri bakımından zengindir.
Domates: Antioksidan olan likopen iceren domates, akciğer, prostat, cilt, mide ve mesane kanseri gibi kanserlerin gelişme riskini azaltıyor. Domatesin yerini alabilen sebzeler karpuz, greyfurt, papaya, guavadır.
Kaynak: İyibilgi
Her Gun Yememiz Gereken 7 Gida
Zayıflama, Diyet ve Beslenme0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Zayıflama, Diyet ve Beslenme
- Her Gun Yememiz Gereken 7 Gida