İc Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay yine cok tartışılacak acıklamalar yaptı. Karatay, "elimde olsa şeker ve ekmeği yasaklarım" dedi.

TGRT HABER TV'de yayınlanan “Ercan Gurses'le Haftasonu” programına konuk olan İc Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay yine cok tartışılacak acıklamalar yaptı. Her fırsatta şeker ve buğday urunlerinin insan sağlığına zararlarından soz eden Karatay bu defa “Yasaklamak” ifadesini kullandı.
“Hamilelikte şeker yuklemesini ağır dille eleştirdiği icin” jinekologların kendisi hakkında suc duyurusunda bulunacağına da cevap veren Karatay, “Hamile kadınlara şeker yuklemesi cinayet gibidir. Hamileler bunu reddetsin.”
İşte Karatay'ın sozlerinden satır başları:
-Eğer bu ulkede yetkili bir makama getirilseydim, ekmek ve şekerle ilgili butun urunleri yasaklardım.
-Şeker insan beynini uyuşturur. Calıştırdığını zannedenler yanılır.
-Anadolu halkı akıllıdır. “Ekmek ahmağı” lafı boşuna değil.
-Kafanız calışsın istiyorsanız protein ve yağ yiyin. Ozellikle tereyağı.
-Kolesterol ilaclarının bırakılması gerektiğini savunuyorum. Kolesterol gerekli ve vucut icin faydalı.
-Meyvelerin hepsinde fruktoz var. Karaciğer yağlanmasına yol acar. Fazla yemeyin.
-Bal da pekmez de şeker deposu. İkisi de cocuklara zararlı.
-Kış uykusuna yatan ayıları ornek alın. İyi uyuyun. Boylece daha az şişmanlarsınız.
-Yumurtanın sarısını beyazından ayırmayın. Yağda pişirin.
-Kırmızı et faydalı. Mumkunse kucukbaş.
-Doğal balık ve tavuk yiyin. Kırmızı etten daha yuksek kolesterol ihtiva ederler.