Adını, ulkemizde en cok yetiştiği yer olan Gaziantep'ten alan, Antepfıstığı ağacının, yağlı ve ince kabuklu yemişine denir. Besin değerleri ve kalorisi yuksek bir besin olan Antepfıstığı bol miktarda protein ve mineral barındırır. Ozellikle B1 vitamini, B2 vitamini, E vitamini ve C vitamini ile potasyum, magnezyum, kalsiyum, fosfor ve demir minerali acısından zengindir. Antep fıstığı uzerine yapılan araştırmalarda, kronik kalp rahatsızlıkları ve kanser riskini azaltan 'resveratrol' adlı antioksidan maddenin antepfıstığında da bulunduğu tespit edilmiştir. Ayrıca, Doymamış yağ oranı yuksek bir besin olan antepfıstığı kolesterolu yukseltmez.
Antepfıstığının Faydaları:
Antepfıstığı vucuda enerji verir. Yorgunluğu giderir. Bedeni ve zihni kuvvetlendirir. Cinsel gucu arttırır. Karaciğerin ve bağırsakların duzenli calışmasına faydalıdır. Bobrek ağrılarını hafifletir. Kalp hastalıkları riskini azaltır. Vucudun gelişmesini destekler. Hastalarda iyileşmeyi hızlandırır. Goğsu yumuşatır ve oksuruğu hafifletir.
Antepfıstığı (Pistacia vera):
Zayıflama, Diyet ve Beslenme0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Zayıflama, Diyet ve Beslenme
- Antepfıstığı (Pistacia vera):