ınsan vucudunun hastalıklara karşı daha direncli olması icin her yaşta mutlaka sut tuketilmesi gerektiği vurgulandı.
Hacettepe Universitesi (HU) Beslenme ve Diyetetik Bolumu Başkanı Prof. Dr. TanjuB esler, Milli Eğitim Bakanlığı Cıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Mudurluğu ile Tetra Pak Turkiye işbirliğiyle Mersin Kultur Merkezi'nde duzenlenen ''Sağlıklı Sute Cağrı'' seminerinde, dunyada cocuk olumlerinin buyuk coğunluğunun yetersiz ve dengesiz beslenmeden kaynaklandığını belirtti.
Toplumda beslenmenin bilincli yapılması halinde cocuk olumlerinin azalacağını ifade eden Besler, ''ABD'de cok kucuk yaşlardan itibaren beslenmenin onemini vurgulamak icin okullarda ve okul oncesi eğitimde bilgilendirme programları yurutulmektedir. Dolayısıyla eğitim şart'' dedi.
Besin değeri yuksek olan sutun yaşamın her doneminde vazgecilmez olması gerektiğini ifade eden Besler, şoyle konuştu: ''Doğumdan itibaren yaşamın her evresinde sut icilmesi gerekiyor. Bir bardak sağlıklı sutle kalsiyum ve fosfor gibi mineral ihtiyacının yarısı karşılanıyor. Kemik sağlığı, diş sağlı ve vucudun enerji mekanizmasında kalsiyuma ihtiyac vardır. ınsan vucudunun hastalıklara karşı daha direncli olması icin her yaşta mutlaka sut tuketilmesi gerekiyor.''
-ARAŞTIRMADAN CIKAN SONUC-
Tetra Pak Turkiye Kurumsal iletişim Muduru Yasemin Ayginin de acıkta satılan sutun duşuk olan vitamin değerinin, kaynatıldıktan sonra onemli oranda kaybolduğunu soyledi. Uluslararası standartlarda, 1 mililitre sutte kabul edilebilir bakteri miktarının 5 bin iken, HU tarafından acık sut orneklerinde yapılan incelemede bu sayının 100 bine kadar yukseldiğinin belirlendiğini ifade eden Ayginin, şunları kaydetti:
''Yapılan saha araştırmasında, Ankara'nın 39 semtinden elde edilen 150 sokak, 109 UHT ve 41 pastorize sut orneği uzerinde yapılan laboratuvar analizlerine gore, UHT uzun omurlu sutun insan sağlığı acısından tum standartlara uygun ozellikler taşıdığı acıkca ortaya cıktı.''
Her yaşta mutlaka sut icin
Zayıflama, Diyet ve Beslenme0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Zayıflama, Diyet ve Beslenme
- Her yaşta mutlaka sut icin