Super besleyici ozellikler taşımasa da salatalık icerdiği lif, mineral ve vitamin sayesinde sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazlarındandır.

Salatalığın ozellikle diyet recetelerindeki onemi, yaz aylarında artan su ihtiyacını karşılama yonu cok değerlidir. Ortalama yuzde 95’inin sudan oluşması ve harika ferahlatıcı etkisi yadsınamaz bir gercektir. Peki soğuş yemek, salatalara veya cacıklara eklemek dışında salatalığı nasıl beslenme planımıza dahil edebilir? İşte birkac pratik ve lezzetli tarif:

Salatalık salatası
2 yemek kaşığı ince kıyım maydanoz
1 adet ince doğranmış kırmızı dolmalık biber
4 kase kup kup doğranmış, soyulmuş salatalık
1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi
2 kibrit kutusu ufalanmış light beyaz peynir
¼ kucuk boy ince kıyılmış soğan
1 yemek kaşığı kıyılmış siyah light zeytin

Sos: 1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu. Pul biber, az tuz, kuru tarhun.

Hazırlanışı: Tum sebzeleri karıştırın, uzerine sosu dokup, barbunya fasulyeleri ve peyniri serpip en uzerine siyah zeytinleri harmanlayın.

1 porsiyonu ortalama 160 kaloridir.

Salatalık corbası

Malzemeler:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 kucuk boy soğan (kup kup doğranmış)
1 yemek kaşığı limon suyu
4 bardak kabuğu soyulmuş, ic cekirdekleri alınmış ince kesilmiş salatalık
1 adet sebze bulyon
1/2 cay kaşığı tuz
1/4 cay kaşığı karabiber
Bir tutam kırmızı pul biber
1 adet avokado
1/4 kase ince kıyılmış maydanoz
1/2 kase light yoğurt

Hazırlanışı:
Tencereye az su koyun kaynamaya bırakın. Sarımsak, soğanı ekleyip yumuşayana dek kavurun. Limon suyunu ekleyip 1 dakika kadar pişirin akabinde salatalıkları ve tum baharatları ekleyin. Salatalıklar yumuşayana dek pişirin.

Hazır olan karışımı blender’dan gecirin, maydanoz, avokadoyu ekleyip pure kıvamına getirin, soğumaya bırakın, ılınınca yoğurdu ekleyip uzerine salatalık ve taze nane ile susleyip soğuk servis edin. Dilerseniz buz kupleri de koyabilirsiniz.
1 porsiyonu ortalama 170 kaloridir.

kızlar sizlerden de bekliyorum birşeyler.artık ne yiyeceğimi şaşırdım.bıkkınlık geldi aynı şeyleri yemekten.eminim benim gibi cok kişi var.sizlerde katılın...