Aslında seruvenim hic ic acıcı değil, işte yaşadığım ağır bir stres yuzunden ve de yeni evliyken panik atak teşhisi konulmasıyla birlikte başladı kilo alma seruvenim. Doktorda kullandığım ilaclar yuzunden tam 40 kilo aldım. Zaten kaslı bir vucudum olduğundan cok belli olmuyordu alırken kiloları. İşten de ayrıldığımdan evde rahat rahat oturmamdan oturu kıyafette giymediğimden fark etmedim uzun bir sure, tartıya cıkana dek. Bir de etrafımdaki herkes azıcık yuru spor yap demeye başlayınca işler değişti. Doktoruma gittiğimde bana "Alkali diyetten" bahsetti. Oysa bu bir diyetten de fazlasıymış, bu arada kilo verme deneyimlerim oldu butun yaz boyunca diyetle tanışmadan. Zaten abur cubur yemeyen ben eski bir sporcu olduğumdan ağırlıklı olarak egzersiz yapmaya başladım. Tartıda kac mıydım, 120 kiloydum evet, bir gram da kıpırdamadı kilom ne egzersizle ne de bildiğim o sporla. Sonra mı ağlamalarım başladı. İnanılmaz uzgundum. Bir yere giderken diyebildiğim tek şey tayt ve bol t-shirt tu. Daha once bol gelen t-sirtlerim bile dar geliyordu. Fotoğraf karelerinin icine girmekten nefret eder olmuştum. Bir de sağolsun Ankara metrosunun altında kıyafet satan yerler, size gore bir şey yok demeye başlayınca!!!!! Sonunda doktoruma soyledim (panik atak tedavisi olduğum merkez). Alkali diyet dedi, detaylarını anlattı. Bir gram veremeyen ben, bu arada eşimden de allah razı olsun, eşimle birlikte butun dolabımızı alkali yaşam tarzına uygun alarak duzenledik. Yazan her şey bana inanılmaz mantıklı geldi. Bir ayda tam 10 kilo verdim ama daha da fazla vermiş gibi inceldim. Annem bir kas hastalığına olan multiple skleroz hastalığına yakalandı, asıl onun bu yaşam tarzıyla tanışması beni mutlu ediyor, cunku etkilerinin hafifleyeceğini duşunuyorum. Ha keza reflu ve gastriti olan ben 1,5 aydır ilacımı alma ihtiyacı duymuyorum. Migren cocukluğumdan beri yakamdaydı, artık migren ilacı da almıyorum. Sonuclarım oluştukca diğer sonuclarım gibi buradan sizlerle paylaşacağım. Bu arada forumda bir yerde alkali diyetten bahsetmişlerdi, faydasını goren cok olmuş, ilk başta buradan araştırmıştım, bizim kızlardan bilen var mı diye. Sorusu olan herkes yazabilir. Şu an cok mutluyum. Siz de konuyu mutlaka araştırın...

Kısaca alkali yaşam nedir ve ne değildir...

İdrarınızı takibe alın

• İdrar renginin acık olmasına dikkat edin.
• drarınızın koyu olmasına izin vermeyin.
• pH’nı olcemeseniz bile koku ve renk takibi yapın.
• Sabah ilk bakarak da asit yukunuzu anlayabilirsiniz.
• Acık sarı, kokusuz idrar alkalidir.
• Orta sarı az kokulu idrar az asitlidir.
• İdrarınızın rengi cok koyu ve kokusu iyice ağırlaşmışsa asitlenmeniz yuksek demektir.

Su icin

Vucudumuzun %72si sudur.
• Suyu alkali icin.
• Limon, misket limonu, elma sirkesi suyla tuketilince vucudu alkali yapar.
• Karbonat katarsanız suyun pH’ı alkaliye yukselir.
• Eczanelerde hazır pH damlacıkları da satılıyor.
• Gunluk olarak en az 2 litreyi tamamlayın.
• Kahve, kola, siyah cay icmeniz su ictiğimiz anlamına gelmez. Aksine bunlar mevcut suyunuzu azaltır. Bunlardan vazgecemiyorsanız, bunların uzerine iki bardak alkali su icin.
• Ter kokunuz keşkinleşirse icilen su miktarını arttırın.

Sebze suyu icmeye alışın

• Bunu alışkanlık haline getirirseniz asitlenmeyi cok kolay cozersiziniz.
• Katı sebze sıkacağı vucudunuzu temizlemeye yardım ettiği gibi, vicdanınızı da temizler. Daha cok kacamak asitlendirici yiyecekler yeme hakkını size verir. Cunku fazladan sebze suyuyla onların zararlarını tamponlayabilirsiniz.
• Sebzelerin suyunu sıkınca, besleyici maddeler, enzimler, alkali maddeler, sebze suyu icerisinde daha konsantre olur. Aynı zamanda daha fazla miktarda sebzeyi tuketmiş olursunuz.
• ‘Sebze suyu’, meyve suyu değil.
• Salatalık, ıspanak, brokoli, marul, kabak, lahana, mor lahana, maydanoz, patlıcan.. aklınıza ne gelirse, bunlardan yapılan sebze suları istenildiği miktarda tuketilebilir.
• Sebzeler bize canlılık verir. Bitkin hissettiğinizde sebze suyu icin.
• Sıkılmış sebze sularını bekletmeden tuketin. Dolapta bir oğun sonrasına bekletmek isterseniz icine limon sıkın.

Tuzunuzu değiştirin
(bu arada ben once deniz tuzu aldım, ama arkasından himalaya tuzu buldum ve onu aldım. 84 adet mineral vardır yazıyor. Aman dikkat guvenmediğiniz bir yerden değil, tanıdığınız bir yerden almalısınız, ha keza piyasada sahtesi cokmuş benden soylemesi)
• Sofra tuzunu bırakın, bu kadar basit.
• Bunun yerine deniz ve himalaya tuzu kullanın. Hem odemlerinizi cozersiniz, hem kilo vermeniz daha hızlı olur.
• Tuzunuzu yanınızda taşıyın. Masa tuzudan daha bonkor kullanabileceğiniz icin, diğer baharatlarla beraber yemeklerinizin lezzetini artırır.

Tabağınızı oranlamayı oğrenin

o Yediklerinizin %20si asit yapan yiyeceklerden , %80i alkaili yapan yiyeceklerden oluşmalıdır. Alkali yiyecekler icin verilen yuzdenin yarısının ciğ olması gerekiyor. Ciğ sebze veya ciğ sebze suyu tuketmek zorundasınız.
o Hızlı kilo vermek icin ciğ sebze yemeniz gerekiyor.
o Salata deyince marul, salatalık, domatesten başka bir şey aklınıza gelmiyorsa, salatalara ıspanak, kabak, semizotu vs. tum yeşilleri eklemelisiniz.
o Patlıcan, brokoli gibi ciğ yenmeyen sebzeler icin sebze suyu yapmak daha idealdir.
o Haşlamalar, buharda pişirmeler sakıncasızdır. Kilo aldırmazlar, ayrıca doyurucudur.
o Ama buharda sebze yemeği veya zeytin yağlı pişmiş yemekle kıyaslandığında, ciğ yemenin ve ciğ sebze suyu icmenin faydaları cok daha fazladır.

Kacamaklarınızı alkaliyle dengeleyin.

 Her kacamak yapıp asitli sevdiğiniz besinden yediğinizde gunahınızı silmek icin, bunları ciğ sebzelerle beraber tuketin.
 Hızlı kilo vermek icin ciğ sebze yemeniz gerekiyor.
 Mesela, her hayvansal protein aldığınızda, her karbonhidratlı besin tukettiğinizde ciğ sebzeyi yanında ekleyin.
 Uzun uzun salata hazırlayamam derseniz ,sıkın sularını iciverin.
 En tatlı kacamak tatlı konusunda ideal olan hic tatlı yememektedir. Kuru ve yaş meyvelerin az şekerli olanlarını az mikrtada tuketebilirsiniz.
 Yine de meyve şekerinin cildimizi en cok yaşlandıran besin maddesi olduğunu unutmayalım

Cok asitlilendiren besinleri oğrenin

Tum ketcap, mayonez, hazır soslar, soya sosu, alkol, cay, kahve, cikolata, kızartmalar, komorde pişirilmiş etler, işlenmiş etler, şekerli gıdalar, beyaz unlu gıdalar, biskuvi,cips, masa tuzu, mayalı gıdalar, malt icecekler, kahvaltı gevrekleri, şekerli besinler, masa şekeri, bal şekeri, mısır şekeri, meyve şekeri, basit karbonhidratlardaki şeker, mısır, beyaz pirinc, beyaz un, inek sutu, inek peyniri, doymuş yağlar, kızırtma yağları, etler, ungillerden buğday, arpa, cavdar ve yulaf, fermente urunler, alkol, kafein, cikolata, siyah cay, mikrodalgaya girmiş yiyecekler, suni tatlandırıcılar, bu liste boylece uzayıp gidiyor.
Aslında market ve bakkal raflarını dolduran paketlenmiş urunlerin coğu.
Utanmadan uzerlerine “besin değerleri” diye bir etiket de koyuyorlar.
Halk pazarına gidin!

Doğru kalsiyum kaynaklarını oğrenin
Bazı besinlerin kalsiyum icerikleri 100 gr’da miligram olarak :

Sardunya 400 ml/gr
Keci sutu 300 ml/gr
Brokoli 100 ml/gr
Enginar 51 ml/gr
Kuşkonmaz 23 ml/gr
Bruksel lahanası 36 ml/gr
Karnabahar 35 ml/gr
Salatalık 25 ml/gr
Marul 35 ml/gr
Maydanoz ml/gr
Acı kırmızı biber 130 ml/gr
Ispanak 93 ml/gr
Turpların yeşil kısmı 246 ml/gr
Su teresi 151 ml/gr
Nohut 150 ml/gr
Fasulye 50 ml/gr
Mercimek 80 ml/gr
Badem 234 ml/gr
Susam 200 ml/gr
Aycekirdeği 120 ml/gr
Kabak cekirdeği 51 ml/gr

Alkali yapan besinleri oğrenin

Alkali yapan besinlerden bazıları:
Limon, yeşil limon, ıspanak, soğan, sarımsak, maydanoz, brokoli, kırmızı biber, salatalık, fasulye, tatlı patates, fındık, badem, susam, keten tohumu, hindistan cevizi, hindistan cevizi yağı, hindistan cevizi suyu, zeytin yağı, balık yağı, nar cekirdeği yağı, uzum cekirdeği yağı, akşam sefası ciceği yağı, avakado, zerdecal, kavun, incir, hurma, siyah turp, kuşburnu, karpuz, kırmızı pancar, armut, siyah erik, elma, kuşkonmaz, karnıbahar, şalgam, keci sutu, pırasa, dereotu, havuc, mercimek, kereviz, erik, bezelye, patlıcan, ceviz, kahverengi pirinc, karabuğday, darı, lor peyniri.

Az asitli besinler:
Kuzu eti, hindi, tavuk eti, maden suyu, tereyağı

ALKALİ OLUŞTURAN BESİNLER (MUTLAKA TUKETİN)
Yuksek Alkali Oluşturanlar
Limon
Karpuz (cekirdekleri dahil)
Tum ciğ, yeşil yapraklı sebzeler
Tum ciğ sebzeler
Tohumların, baklagillerin ve pekcok tahılın filizlenmiş hali
Tum cimlendirilmiş filizler (buğday, arpa)
Deniz yosunları (dulse, wakame, kelp)
Yeşil supergıdalar
Chlorella
Yeşil sebzelerin suları
Tum taze bitkiler
Badem (filizlenmiş )
Duşuk Alkali Oluşturanlar
Buharda pişmiş sebze ve yeşillikler
Tum olgun meyveler
Darı (Lat.panicum miliaceum,İng.millet)
Quinoa (Lat.chenopodium quinoa)
Tum soğuk sıkım, sızma yağlar (zeytin, keten, susam, hindistancevizi, ayciceği, kenevir)
Kurutulmuş aromalı bitkiler ve baharatlar
Kafeinsiz bitki cayları
Fermante olmuş yiyecekler
Alkali (HAYATİ) Mineraller
Kalsiyum
Magnezyum
Potasyum
Sodyum
Silikon
Demir
Manganez
Yuksek Alkali Oluşturan Duygu Durumu ve Etkinlikler :
Huzur
Minnettarlık
Affetmek
Neşe
Gulmek
Olumlu Duşunmek
Dinlenmek
Egzersiz yapmak
Derin nefes almak
Meditasyon yapmak
Yuksek Asit Oluşturan Besinler
Kumes hayvanları
Tum sut urunleri (sut, peynir, tereyağ, yoğurt)
Yumurta
Her tur ekmek, hamur işi ve rafine edilmiş kahvaltı gevrekleri
Beyazlatılmış tahıllar ve işlemden gecmiş beyaz unlar
Beyaz şeker
Sentetik tatlandırıcılar ve kimyasal katkı maddeleri
İşlenmiş cikolata ve diğer tatlılar
Rafine edilmiş soslar (ketcap, mayonez, hardal)
Gazlı icecekler
Kafein (kahve, siyah cay)
Fazla alkol
Asitli Mineraller
Fosfor
Klor
İyot
Nitrojen
Sulfur
Yuksek Asit Oluşturan Duygu ve Etkinlikler (Bağışıklık Sisteminin Cokmesine Neden Olan Duygular!!!)
Nefret
Korku
Kıskanclık
Ofke
Stres
Uykusuzluk ve dinlenmeye zaman ayırmamak
Hareketsizlik
Uyuşturucu kullanımı
Sigara icmek
Radyasyona maruz kalmak, televizyon, bilgisayar gibi

Alkali Ol Zayıfla

Ozet olarak;basit formulumuz,asit yapan yiyecekleri azaltıp alkali yapan yiyecekleri arttırmaktır.Tabağımızda %80 alkali,%20 asit yiyecekler olmalıdır.
Diyelimki 100 gram et yedik,etin yanında 400gram yeşil salata,etin gunahlarını silecektir.

Asitlenmeye Bağlı Hastalıklar
Asitlerin yağda depolanması ve kiloyu yağdan kaybetmemek bizim icin ucuz bir bedeldir. Asıl sorun asit yukunun sebep olduğu oteki hastalıklardır.

Kanser ve Asitlenme

Yuksek asitlenme,ortamdaki duşuk oksijen yuzunden gercekleşir.Dokuda azalmış oksijenin kanser oluşmasında onemli sebeplerden biri olduğunu,kanser hucrelerinin oksijen bulunmayan ortamlarda şekeri fermante ederek enerjiye cevirip kullandığını ispat ederek 1931 yılında Dr.Otto Walburg bu keşfiyle Nobel odulu almıştır.
Vucuttaki asit yuku artınca asidin biriktiği bazı hucreler hasar gorup olur ama bazı hucreler olmek yerine kendilerini ilkel bir hucreye cevirip ortama adapte olurlar.Bu tur hucre hicbir gorevini yerine getirmez,bağışıklık sisteminden saklanabilir,beyinden gelen emirlere uymaz,sonsuz kez coğalabilir,cevresindeki hucreleride kendine benzetir.İşte bu,kanser hucresidir.Kanser hucrelerinin bayıldığı şey yuksek asit,duşuk oksijendir.Yuksek oksijenli dokularda yaşayabilen kanser hucresi yoktur.Yuksek oksijen alkali ortamda olur.Kanser hucreleri asitlenmiş ortamda zor şartlarda yaşama mucadelesi veren akıllı hucrelerden başka bir şey değildir.

Kolesterole Yeni Bir Bakış Acısı

Kandaki asitler gectikleri yol boyunca damar ceperindeki hucreleri tahrip etmeye calışırlar.Damarı oluşturan yapılara saldırmaları engellenmezse damarlar delinir.Vucut hasarın bu aşamaya gelmesine izin vermez;bu asitlerin damarları zedelememesi icin onları kolesterolle paketler ve zararsız hale getirmeye calışır.Bunun icin karaciğer ve kemikler ona yardımcı olur.Kanın asit yuku artınca karaciğerden daha cok kolesterol uretilir.Kolesterolun,kotu kolesterol dediğimiz LDL kolesterol kısmı asit paketleme işini yapar.Damar ceperinde asitlenmeden zarar goren yerleri yama şeklinde onarmaya calışır,yanına yardımcı olarak kalsiyumu alır.Kalsiyum ve asitler birleşip sertleşerek plak dediğimiz oluşumlara sebep olur.Bu plaklar zamanla coğalır,tum damarı cevreler.Boylece damar sertliği ve tansiyon problemleri ortaya cıkar.
Kolesterol iceren besinler değil,asitlenme yapan besinler damarlarınızı sertleştirir.Ağzınıza hic yağ koymasanız,hic hayvansal protein (kırmızı et,yumurta vs.) almasanız bile damar sertliği hastalığına yakalanırsınız.Şeker de damarları sertleştirir.Diyabet hastaları bunu iyi bilir.

Asitlenmenin Etkili Olduğu Diğer Hastalıklar

#Asitlenmenin diş curuğune yol actığını biliyoruz.Asitli ortam ve şeker,bakterilerin coğalmasını kolaylaştırır.Bunun sonucunda diş etleri cekilir.
#Alkali ortamda fonksiyon gosteren iyot mineralidir.Asitlenme sebebiyle iyodu kullanamamak tiroid fonksiyonlarını azaltabilir.Tiroid fonksiyonlarının azalması,hipotiroidiye ve kolay kilo alınmasına sebep olur.
#Vucudumuzdaki en buyuk protein olan kollajen,asitlenme sebebiyle sertleşir.Kollajenden oluşan eklemler ve cilt esnekliğini kaybeder.Ciltte kırışıklıklar ve kurumalar meydana gelir.Cildin hızla yaşlanmasında asitlenmenin etkisi sandığınızdan cok fazladır.
#Asitlenme durumunda kan ve dokular daha az oksijen icerdiğinden vucutta oksijensiz bakterilerin uremesi kolaylaşır.Dolayısıyla mantar ve enfeksiyonlara yatkınlık olur.
#Asitlenme hucre zarlarının sertleşmesine sebep olur.Serteleşen hucre zarları sebebiyle,ozellikle beyinde hucreler arası iletişim yavaşlar.
#Uykusuzluk,depresyon,hafıza kaybı durumlarında da asitli olmanın etkisi vardır.Uyku icin melatonin hormonu,depresyon oluşmaması icin serotonin hormonunun yeterince uretilmesi ve diğer hucrelerle iletişim icinde olmaları gerekir.
#İnsulin hormonu,hucrelerin zarında bulunan bir kilidin anahtarıdır.Asitlenme sonucu sertleşen hucre zarında bu kilit bozulur.Bu duruma insulin duyarsızlığı denir.
#Asitlerin coğu bobrekten atıldığı icin yuksek asitli idrar,idrar yolu enfeksiyonlarına,bobrek taşlarına zemin hazırlar.
#Asit yukunu seyreltmek icin vucut daha cok su tutar.Fazla su tutulu odem yapar.Alkali su tuketmek mevcut odemi azaltır.
#Yağ dokularının asit dokusu olduğundan soz etmiştik.Bu depoların etrafında daha cok su tutulur.O dokudaki lenf ve kan damarlarını sıkıştırır,buzuşup sertleşirler.Kanın beslemediği,oksijensiz kalan bu bolgenin derisindeki buzuşmeler Selulittir.

Alkali Beslenme

Her oğunde asit oluşturan yiyecekleri,alkali oluşturan yiyeceklerin dortte bir oranında tutmak idealdir.Bu temel prensibi oluşturmak icin oncelikle alkali olmanızı sağlayan gıdaları oğrenelim.

Alkali Su

Alkali su,20 kilo başına 1.lt olmak uzere tuketilmelidir.Gunluk ihtiyac 2.5 ile 4 litre arasındadır.Ancak basitce mutfakta bulunan karbonatla suyu alkali yapabiliriz.1 litre suya yarım cay kaşığı kadar karbonat eklersek suyun PH’ını 8 ve daha yukarı alkali değerlere cıkarabiliriz.Karbonat,elma sirkesi veya limon ekleyerek alkali ozelliği arttırılan su icmek yağ yakımını arttırır.Gunde 3 litre alkali su,9 litre normal sudan daha iyidir.Alkali su icmeye başladığınızda,bunca su icme eziyetinin nihayet işe yaradığını goreceksiniz.

Alkali Su İcmek

1-Suyun yemeklerle icilmemesi gerekir.
Suyun alkali yapısı midenin asidini azaltır.yemek sırasında mide asidi azalırsa yiyecekler,ozellikle proteinler iyi sindirilemezler.İyi sindirilemeyen proteinler bağırsaktaki asit yukunu arttırlar.
2-Her 20 kiloya 1 litre alkali su icmek gerekir.
3-Sabah kalkınca ilk iş,akşam yatmadan onceki son iş olarak birer bardak alkali su icmek onerilir.
4-Suyu 2 saatte bir icmek tavsiye edilir.(Cunku bobrek vucuttan asitleri temizlerken mesaneyi yavaş yavaş doldurur.)
5-Suyun oğun aralarında icilmesi gerekir.
6-Yemeklerden yarım saat once ve yemekten 2 saat sonra su icilmelidir.
7-Ozellikle yemekten yarım saat once icilen 1 bardak alkali su acıkmayı azaltır.(Sudaki alkali ozellik midenin asidini azalttığı icin aclığa bağlı mide kazınması azalır.)
8-Pratik olmak icin yanımızda karbonat taşıyıp suya ekleyebiliriz.1 litre suya yarım cay kaşığı oranında kullanmak yeterlidir.
9-Limonlu veya elma sirkeli suyu acken icmek mideyi daha cok kazındırır.Bunları yemek sonrası tuketmek daha uygundur.
10-Suyu soğuk icmek yerine oda sıcaklığında icmek daha uygundur.

Alkali Tuz
Aslında yeterince tuz almıyoruz.Tuzumuz eksik ama sodyum klorurle tıka basa doluyuz.Normal sofra tuzu sodyum klorur elementlerinden oluşur.Deniz tuzu yada en ideali olan Himalaya tuzunun icinde insan kanındaki tum mineraller mevcuttur.Aslında bu tuzun bir besin olarak algılanması gerekir. Himalaya tuzu 250 milyon yıl gecmişte mevcut olan denizlerden oluştuğu icin icinde şuan denizlerde bulunan sanayi artıkları yoktur.
Tuz Kontrolu:
Aldığınız deniz tuzunu geceden suya koyup karıştırmadan bekleyin.Sabah tuzun eridiğini gorursek bu tuz doğal tuzdur.Erimemişse o işlemden gecmiş tuzdur.

Alkali Yağ
Asitlenmeyi azaltmak istiyorsak doğru yağı secmeliyiz.Yanlış turde yağ kullanımı asitlenmeyi arttırır.Omega 6’lar az miktarda alındığında yararlı yağlardır.Alınan Omega 6’ların miktarı,Omega 3 yağlarıyla orantılı olmalıdır.Tuketilen omega 6’ların miktarı,omega 3’lerin iki katından fazlaya cıkılmamalıdır. Omega 3’ler yeterince mevcutlarsa,omega 6’ların tahribat yapmasına engel olurlar.İdeal oran 2/1’dir.Modern beslenme şeklinde ise bu oran 20/1 durmundadır.
Bu yuzden eczanelerde satılan yuzlerce besin takviyesinden sadece birini secmek gerekse bu Omega 3 desteği olmalıdır.

Alkali PH Damlaları
#Suyun Phını yuksek alkali yaptıkları icin daha az suyla daha cok asit artık temizlenir.
#Ph değeri 10 ve 10’un katları olarak artar.Ph’ı 6.5 olan icme suyuna Ph damlası eklenerek Ph’ı 8’5a yukseltilen su 100 kat daha fazla alkali olur.Boylece orijinal halinden 100 kat fazla asit artığı vucuttan atabilir.Yeterince su icmeyen kişiler icin kurtarıcıdır.
#Alkali değeri artan kan dokulara daha cok oksijen taşır.Dokularda oksijenin artması,bakteri ve mantar enfeksiyonlarını engeller.
#Oksijenlenme artışı dokuda kanser hucresi oluşumunuda azaltır.Kanser hucreleride oksijensiz ortamı severler.
#Oksijen artışı enerjiyi arttırır.
#Kilo vermeyi kolaylaştırır.
#Kalsiyum kaybını azaltır.
#Ağızdaki asitlenmenin sebep olduğu diş curuğu ve kotu kokuyu engeller.
#Mide yanması ve ruflu şikayetlerini azaltır.
#Bobrek taşı oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
#Fazla kahve ve cay tuketmenin asitlenmeye katkısını azaltmak icin iclerine PH damlası eklenebilir.Tadını değiştirmeden,icilen kahve ve cayın asit PH’ını azaltır.

10 ADIMDA ALKALİ BESLENMEYE GECİŞ
1-İdrarınızı Takip Edin.
İdrarınızın koyu olmasına izin vermeyin.
koku ve renk takibi yapın.
diyet yaparken idrarınızın koyu olmasının 2 sonucu olabilir.Asitlenmeniz sebebiyle ya yağdan kilo veremediğiniz yada kiloyu kaslarınızdan verdiğiniz anlamına gelir.
2-Su İcin
Suyu alkali icin.
Limon,misket limonu,elma sirkesi suyla tuketilince vucudu alkali yapar.
Karbonat katarsanız suyun PH’ı alkaliye yukselir.
Eczanelerden hazır PH damlacıklarına ulaşabilirsiniz.
Gunluk olarak en az 3 litre su icin.
İdeal suyu 20 kilo başına 1lt icmektir.
Asitli kacamaklar yaptığınızda ictiğiniz suyun miktarını arttırın.
Yemeklerden 20 dakika once yemeklerden 2 saat sonra su icilmesi kuralına uyun.
Sabah ilk iş,gece son iş olarak alkali su icin.
Suyu bardak bardak icin.Bir seferde cok miktarda su icmek işe yaramaz.
İctiğiniz suyun klorur florur icermemesine ozen gosterin.
Sebze sularıda su icmekle aynı etkiyi yapar.
Kahve,kola,siyah cay icmeniz su ictiğimiz anlamına gelmez.Aksine bunlar mevcut suyumuzu azaltır.Bunlardan vazgecemiyorsanız uzerine 2 bardak alkali su icin.
3-Tuzunuzu Değiştirin
Sofra tuzunu bırakın.
Deniz ve Himalaya tuzu kullanın.Hem odemlerinizi cozersiniz hemde daha hızlı kilo verirsiniz.
Tuzunuzu yanınızda taşıyın.
4-Sebze suyu icmeye calışın
Sebze suyu meyve suyu değildir.Meyve suyu taze sıkılmış olsada zararlıdır.
Bunu alışkanlık haline getirirseniz asitlenmeyi cok kolay cozersiniz.
Sebzelerin icindeki alkali elementlerinin oranı kana benzer.
Alkali su ve sebze suyu ile cok hızlı kilo verebilirsiniz.
Katı sebze sıkacağı vucudunuzu temizlemeye yardım ettiği gibi vicdanınızıda temizler.Daha cok kacamak asitlendirici yiyecekler yeme hakkını size verir.
5-Kacamaklarınızı Alkaliyle Dengeleyin
Kacamak yapıp sevdiğiniz asitli besinlerden yediğinizde gunahınızı silmek icin bunları ciğ sebzelerle beraber tuketin.
Uzun uzun salata hazırlamam derseniz,sularını icin.
Tatlı konusunda ideal olan hic tatlı yememektir.Kuru ve yaş meyvelerin az şekerli olanlarını az miktarda tuketebilirsiniz.
Meyve şekerinin cildimizi en cok yaşlandıran besin maddesi olduğunu unutmamalısınız.
6-Balık ve İyi Yağlar Tuketimini Arttırın.
Somon,hamsi,sardalye,uskumru vb tum balıkları bolca tukerin.Kabuklular haric tum deniz urunleri iyidir.
Yaşınız,kilonuz,cinsiyetiniz ne olursa olsun gunde en az 1 tane, 1000 mg Omega3 tableti almaya başlayın.
yemek pişirmede zeytinyağını tercih edin.
Avakado ve hindistancevizi yağını cok faydalı oldukları icin tuketin.Bu iki gıdayı hafife almayın.
7-Doğru Kalsiyum Kaynakları Oğrenin
8-Alkali Yapan Besinleri Oğrenin
9-Akşam Yemeğinizi Doğru Secin
Amacımız akşam yemeğinde karbonhidrat miktarını azaltarak kilo vermektir.
Akşam yemeğinde kilo almanıza neden olacak besinler :
Tum şeker iceren besinler,Tum şekerli icecekler,Kolalı icecekler,Baklagiller,Sut,peynir,yoğurt,her tur sut urunu,Tohumlar,Kuruyemişler,Meyveler,Kuru meyveler,Alkol,Un iceren her şey,ekmek,kek,makarna vb…(Corbadaki unda buna dahildir),Pilav,Patates,Mayonez,ketcap,nar ekşisi,hardal gibi tum soslar,Kırmızı,sarı,turuncu sebzeler.
10-Oranlamayı Oğrenin

ORNEK BESLENME PLANI
İlk iş idrara bakılacak.Ph cubunuz yoksa,hergun idrarın daha acık renkte olduğunu gormeye calışmalıyız.
Dişler florursuz diş macununa karbonat eklenerek fırcalanmalı.
1 cay kaşığı zerdecal,1 cay kaşığı tarşınla az suda karıştırılıp icilmeli.(Tarcın insulinin daha az ortaya cıkmasını sağlar.Zerdecal DNA tamiri yapar.)
1 bardak alkali su icilmeli.2 kuru siyah kayısı ve siyah erik bağırsak calışmasını arttırır.

Kahvaltı
Lor Peyniri
Salatalık ve diğer yeşillikler(Limon ve soğuk sıkım zeytinyağı eklenerek)
Gun icinde sarı ve kırmızı sebzeleri tuketmek serbesttir.
Siyah tuzsuz zeytin
4 yumurta beyazı ve 1 sarısı ile omlet veya haşlama
Az miktarda tereyağı
Keci,koyun peyniri turleri
Bir avakado,limonla
2dilim glutensiz ekmek
Az miktarda uzum pekmezi ve tahin
Yeşil cay ve bitki cayları
Badem sutu
Badem
Haftada birer gun ceviz ve fındık kahvaltıya eklenmelidir

Oğlen
Kahvaltı bittikten 2 saat sonra 1 adet kafeinsiz şekersiz kahve uzerine 1 bardak alkali suyumuzdan icilmeli
Yemekten 20 dk once alkali su icilmelidir.
Her turlu ciğ sebze ,salata
Haşlama buharda pişmiş tum sebzeler
Tum corbalar
Her ceşit zeytinyağlı sebze yemeği
Baklagillerin hepsi
Balık turevlerinin hepsi
Izgara tavuk veya hindi
Salatalar(sos olarak sadece limon zeytin yağı ve elma sirkesi)
Kabuklarıyla haşlanmış patates varsa tatlı patates
Glutensiz undan makarna pizza
2 dilim glutensiz ekmek
Yemeklerde bolca kırmızıbiber ekilmeli
Kıramış besinler tuketilmemeli
Mikrodalgada pişmiş ısıtılmış besinler tuketilmemeli
Himalaya tuzu kullanılmalı

Gec Oğleden Sonra
Oğle yemeğinden 1 saat sonra 2 bardak yeşil cay icilmeli
Oğle yemeğinden 2 saat sonra 1 bardak alkali suya 1 tatlı kaşığı tarcın konarak icilmeli
Bu esnada kucuk gunahlar serbest:
1 porsiyon tatlı,2 meyve yada 2 parca cok koyu cikolata

Akşam
Oğle yemeğinden en az 4 saat sonra akşam yemeği yenmeli
Akşam yemeği olabilecek en erken saatte yenmeli 18:00 idealdir 20:00 sınırdır.
Sadece sebze ve protein tuketilmelidir
Yemekten 20dk once 1 bardak alkali su icilmelidir.

İzin Verilenler
Her turlu sebze.Beyaz,yeşil ve morlar serbesttir.Sarı ve kırmızı sebzeler tuketilmemelidir.
Sebzenin buyuk kısmı ciğ olmalıdır
Protein olarak haşlanmış ızgara somon balığı ve diğer balık turevleri (kabuklular haric)
Hindi eti,tavuk goğus eti,dana ve kuzu eti,dana ciğeri,kelle-paca,pastırma
Yenilen protein miktarının 4 katı kadar ciğ sebze tuketilmelidir.
Yeterince ciğ sebze tuketilmezse sebze suyu hazırlanmalı
Kırmızı et her yendiğinde normalden daha fazla sebze desteği alınmalı
Akşam yemeği lokmaları en az 15 kez ciğnenerek yutulmalı.
Yemeklerle beraber su dahil,alkol,ayran,meyve suyu,soda vb. hicbir sıvı Yemekten 2 saat sonra 1 bardak suya 1 yemek kacığı limon veya doğal elma sirkesi eklenerek icilmeli.Sindirimi rahatlatır.
Gece boyunca şekersiz bitki cayı serbesttir.
Mide kazınırsa yatmadan hemen once bile olsa 1 katı yumurta yenebilir.
Yatmadan once 1 bardak alkali su icilmelidir.
Yatma saatinin ideali 23:00-24:00’dır.Yatak odası tamamen karanlık olmalı,karanlık değilse goz bandı kullanılmalıdır.