Merhabalar oncelikle ben 18 yaşındayım,1.67 boyundayım,1 bucuk yıl oncesine kadar 70 e dayanan bir kilodaydım sonra 65le diyete başladım kafama gore nasıl oldu bilmyorum 12gibi okuldan gelip iyice yiyor daha da yemiyordum ilk kilolar cabucak gitti,57yi gorduğumde ve etrafımdaklerden iltifat duymaya başladığımda hızımı alamadım ve bunu bir ceşit şok diyetine cevirdim gunde yalnızca bir kase corba ve kucuk bir elmayla duruyordum :/ bunu nasıl başardım bir fikrm yok ama sanırım midem kuculmuştu ve hic sorun olmuyordu.birde ilaveten gunde 80 dk yuruyordum. Oyle boyle derken 52yi gorduğumu hatırlıyorum ama bu surecte kalori hesabı yapmaktan psikolojim altust oldu zayıflıktan cokmuş bir haldeyken bile kendimi fil goruyordum.sonra yazın evde otura otura ramazan falan derken beslenme alışkanlığım değşti,sıkıntıdan pasta borek yapmayabaşladım.biraz yedkce tamam kilo aldım deyip koyvermeye başladım battıkca battım tabiri caise. Cok sık yemeye,surekli yemek duşunmeye başladım.universite sınavı stresinden de sıkıldıkca yemek yer oldum. ve hoop verdğim kilolar kolayca geri geldi.Cok şukur ilk baştaki gibi de değilim ama insan birkez okadar zayıf olunca geri almak zoruna gidiyor.ve rahatsız ediyor.ayrıcıa kilolarım bolgesel olduğu icin bu tam bir sorun,50 kilo kalsam 40ı bacaklarımda toplanıyor sanki ve yine toplu gosteriyorum:/ Durum boyle olunca 3 gun once Karatay diyetine başladım.Maşallah suan problem yok gibi ama kafamda birkac soru işareti var ablalarım yardımcı olursanız minnettar kalırım..

oncelikle menum.;
(12:30)
2 yumurtadan omlet
bir domates
1 dilim yağsız beyaz peynir (bimin aknaz marka olanından)
5 adet ceviz.
(18:00)
Domates veya havuc
Bir miktar beyaz veya kırmızı et
iki-uc kaşık zeytin yağlı fasulye

1)Oncelikle ilk sorum şu olacak,ailemizoldukca kalabalık ve yemek secen bireylerden oluşuyor dolayısıyla evde karatay diyetne uygun
yemek pişmesi neredeyse imkansızlaşıyor.Orneğn annem dun yaptığı lahana yemeğini bile aycicek yağında kavurdu.durum boyle olunca iş başa duşuyor,zeytin yağlı fasulyeyi konserve şeklnde aldım :/ icndekiler kısmında doğal olmayan birşey yok yalnızca cok az bir miktar ayccek yağı diyor ama mecburum yoksa hic yapamaycagım zaten aksam oğunlernde hic doymuyorum şuan ac ac yattım 3 gecedir :/ zaten iki uc kaşık koyuyorum onun dışında ne ara ogun,ne bir kacamağım var cok şukur.Acaba bu cok buyuk sorun olur mu?yani onu yemeği bırakamayacaksam diyetin hic bir anlamı yok mu tamamen gecersiz mi oluyor?

2)bir diğer sorum da şu ben hala oğunlerimi aşırı hız ve tabiricaise saldırarak yiyorum,bunun insulin salgılanmasıyla ilgl olduğunu duymuştum yani 3gundur benim oranlarımda hicbir azalma yok mu? yoksa bu alışkanlık ve zamanla aşılabilecek birşey mi?

3)Tuz kullanımıı ne miktarda olabilir corba yapıp biraz atsam sorun olur mu?
4) okulum ve universte sınavı dolayısıyla spor yapamıyorum en fazla 20 dakika yuruyebiliyorum gun icinde bu kilo vermeme engel mi:/

Şimdiden teşekkurler..