Merhaba, 17 yaşındayım. Ailemizde anne tarafından herkesin boyu kısa ve oğrendiğime gore hepsi bir donem cok olmasa da tombul denilecek kadar kilo almış. Liseye gecene kadar hic bu tur bir sorunum olmamıştı ama ergenliğe girmemle beraber bende kilo almaya başladım. Kilo aldım dediysem oyle fazla değildi, 56 kilo oldum. Boyum 1,58 zaten. Yuzum yuvarlaklaştı, kalcam buyudu. Annem ve teyzelerimin yaptığı gibi oluruna bıraksaydım durum nasıl olurdu bilmiyorum ama ben cok kafaya taktım ve gecen sene dort ay boyunca sıkı bir diyet yaptım. Sevdiğim bir sanatcının konseri icin para biriktiriyordum ve hazır harclığımı buna harcıyorken kilo da vereyim dedim. Abur cuburu kestim, suyu coğalttım, yeşil caya başladım, spor yaptım, yağsız-tuzsuz bir şekilde ara ara makarna ve bulgur yiyordum, kalori hesabı yapıyordum, gunluk 1200 kaloriyle kısa surede kilo verdim ve o yaz memlekete gittiğimde herkes farketmişti. Sağlıklı kilo vermiştim. Okullar tekrar acıldığında tabiki eski duzenime geri dondum. Abur cuburlar, cıkışta arkadaşlarla fastfood, oturduğum yerden 6-7 saat kalkmamak. Ama bir an kafama esiyordu benim gobeğim cıktı diyip hicbirşey yemiyordum. O donemlerde nasıl bir mantık bilmiyorum ama eskisi gibi suyu coğaltmadım ya da yeşil caya başlayıp spor yapmadım. Sadece yediğimi kestim. Metabolizmam altust oldu haliyle. Şuan 53 kilo falanım ama bu sene fazlasıyla sindirim sorunları yaşamaya başladım. Bağırsaklarım calışmıyor resmen ve metabolizmam cok yavaş. Mecburen onume konulan yağlı-tuzlu her yemeği "ay ben bunu sindiremem" deyip geri ceviriyorum. Cunku yediğim zaman gunlerce sindirim sorunu yaşayıp, gece sancılar cekiyorum. Annemin de uzun yıllardır bağırsak problemi var ama alışmış. Şu sıralar işte cok yorulduğundan epey kilo da verdi. Şimdi bir de Ramazan ayındayız. Durum benim icin iyice vahim oldu. Gece beni rahatsız eder diyip sahur yapmadım bir ay boyunca. İftarlarda corba ictim, kavun yedim. Anlayacağınız gunluk kalori miktarım saysanız 500'u gecmezdi. Ailemle de bu durum yuzunden kac kez tartıştım, hatırlamıyorum. Cok abarttığımı, ilgi cekmek icin yemek yemediğimi duşunduklerinden cok kavgalar ettik. O zamanlar zaten hicbirşey yemedim. 2 gunu sadece su icerek gecirdiğimi hatırlıyorum. Niye bu sorunları yaşıyorum diye araştırdığımda oğrendim ki yemekten kesersem kas kaybedermiştim ve bu durumda da metabolizmam yavaşlarmış. Bazen kayısı ya da leblebi yiyerek sindirim problemimi cozuyorum ama bazen ne yapacağımı bilemiyorum. Bu yaşta bu sorunları cekiyorsam, ilerde halim ne olur onu da bilmiyorum. Lutfen fikirlerinizi paylaşıp bir cozum yolu bulmama yardım edin. Bu boyle devam eder mi, yoksa duzelir mi? Ne yapmalıyım?