Cok uzun bir suredir başımda Candida sorunu var. Her yolu denedim diyemem ama doktorun tavsiyelerine uyup recete ettiği her şeyi denedim. En son 2 aylık tedavi de tutmayınca yolu internette blogları araştırmakta buldum. Genel beslenme kurallarına uymaya calışıyorum ama her gunum yine bir şeyin yasak olduğunu oğrenmekle geciyor. Dolayısıyla diyeti surekli bozuyorum. Bugunun talihlisi kahveydi. O da icilmemeliymiş. Cay da yasak listesine dahil edilince, moralim epey bozuldu ama yılmadım! İngilizce bildiğimden farklı sitelerdeki farklı protokollere goz gezdirdim fakat gorduğum ve anladığım hepsinin birbiriyle celiştiği.
Acıkcası katı bir insanımdır, ozellikle diyetlerde. Bir şeyi kes dediklerinde fire vermem. Oyle de yaptım, tum karbonhidratı, şekeri, bakliyatı kestim. Kızartma bile yemiyorum. Geriye ne kaldı derseniz... İşte birtakım sebzeler, et (ki bir yandan mideyi alkali tutmaya calışırken bu bile neredeyse eleniyordu), kekik cayı ve probiyotik yoğurt. Bitkinim surekli anlayacağınız.
Bugun başıma gelen şey şu oldu. Okuduğum her blogda kefir met ediliyor. Kendisinden hic hoşlanmamama rağmen aktardan mayasını az miktarda aldım. Yarım litre sute koydum cam şişede ve 24 saat beklettim. Meğer buzdolabında bekletilmiyormuş. Zaten sutun kesilmeyen yapısından anlamalıydım. Buna rağmen belki de boyledir deyip lıkır lıkır en az 200 ml diktim kafaya. Ne suzmek, ne bir şey. Guzelce ictim sutu. Hem Candida bozuldu, hem de midem bir enteresan. Midem zannettiğim yer de muhtemelen bağırsaklarım. Sizce olur muyum? Bir şey olur mu bana

Candida diyetinin en doğrusunu nereden bulabileceğimi soyleyen olursa da cok mutlu olurum. Daha once bu mereti yenmiş biri varsa da mutlaka onerilerini dinlemek isterim.