Mutlu olmak uzerineVaroluşun amacı konusu, tum insanlığın en gizemli soru ve sorunlarının başında gelmekle ve farklı tezlerle cevaplandırılmış olmakla beraber, hemen her cevabın ortak noktasında bu dunyada mutluluk anlarını kacırmamak gerektiği ve iyi ve mutlu bir birey olmaya calışmanın onemi vardır.
İnsanoğlu yaradılışı gereği hazza ulaşma cabasıyla omur gecirir.
Peki nedir bunu bu kadar zor yapan?
Bu soruya bir kelimelik cevap hakkım olsa ben “ebeveynler” derdim. Sosyal toplumsal kural koyucuların tamamını ve kuralların tamamını kastederek.
İşte bu kural koyucular yuzunden gercekte ne ile mutlu olacağımızı sormak yerine kendimize, nasıl mutlu edebilirim? diye soruyoruz. Cunku birileri bizi kendi mutluluk yolculuklarındaki şoforler olarak kullanmaya calışıyor. Bir zamanlar başkalarının mutluluk yolculuklarının şoforleri oldukları icin hickendi mutluluk yolculuklarına cıkamadıklarından. Ve bu boylece surup gidiyor. Bunun etkisinden kurtulmak ve ben ne ile mutlu olurum? Sorusunu sormak cok ciddi bir başkaldırı demektir ve bunu başarmak cok zordur. O yuzden bunun yerine ebeveynlere hitap ederek evlatlarınızı sizin mutluluk yolculuklarınızın şoforleri olmak zorunda bırakmayın diyorum. Onları azad edin.
Şimdilerde aktorluk yapan Amerikalı eski ağır sıklet dunya şampiyonu boksor Michael Bentt cok zor ve yoksulluk icinde gecen cocukluğunu ve şampiyonluk yolculuğunu anlatırken pek de sandığınız gibi mutluluk ve gururla anlatmıyor.
Bentt “cocukluğumla ilgili ilk hatıram Babamla beraber televizyonda boks macı izlememizdi. Babam onlardan gozumu ayırmamamı istiyordu. Bu korkutucu birşeydi. Benim sonraki Muhammet Ali olmamı istiyordu” diyor.
9 yaşında ilk kez ringe cıkan Bentt ilk gunden itibaren boksu sevmediğini soyluyor. Ama ona gore bu babasının umrunda değildi. Babası boksor olmasını istiyordu. Cunku bu duyguyu onun uzerinden kendisi yaşayacaktı.
Sonunda 5. Sınıftayken babasına boks yapmak istemediğini soylediğinde babası onu feci şekilde dovmuşu.
Bentt 4 kez new york altın eldiven turnuvası kazandı. Bu bir rekor. 5 kez de ulusal şampiyon oldu. Bentt bir yıldız olmaya başlamıştı. Profesyonel boksor olmak istemiyordu ama kendi secimlerini yapamıyordu. Bentt ilk macında kolay bir rakibe fena halde yenildi. Onu tanıyan herkesin ona sırt cevirdiğini babasının cılgına donduğunu soyluyor.” O donem kendimden nefret ediyordum” diyor Bentt. İcimdeki hasarlı yanı duzeltme cabasıydı dediği donemde surekli ictiğini anlatan bentt sonunda kuzeninin dairesinde kaldığı sırada bir silah bulduğunu ve kendini oldurmeye karar verdiğini anlatıyor. “Yapmaya cok uğraştım ama yapamadım diyor” bentt.
Bir başka tesaduf donemin ağır sıklet boks şampiyonu Tommy Morrison un karşısına unvanını korumasının garanti olacağı ama bir yandan da bilinen bir boksor ihtiyacı doğduğunda kapısını calmış Bentt in. Kaybedeceği garanti gibi gorunen bir macta ciddi bir para teklif edilince hayır dememiş Bentt.
Ama beklenen olmamış Bentt o donem butun dunyayı sallayan bir galibiyetle Morrison u ilk raundda nakavt etmiş. Artık dunya ağır sıklet boks şampiyonu olduğunu ama mutlu olmadığını hatırladığını belirten Bentt şoyle diyor. Bir maca cıkacaksam aklımdan gecen şey şu olurdu. Umarım tum amerikada elektrikler kesilir ve bu mac oynanamaz.
Bentt sonraki macını unvan korumak icin yapıyor ama Herby Hide a nakavt olmaktan kurtulamıyor. Gozlerini 19 gun sonra hastanenin yoğun bakım servisinde acan Bentt in başında menejeri ve doktoru bekliyor ve ona kotu bir haberleri olduğunu soyluyorlar. Doktor kafasında ağır bir travma olduğunu ve odem oluştuğunu soyluyor ve kotu dediği haberi veriyor. Bir daha asla boks macına cıkamayacaksın!
Bentt bu haberi duyduğu anı şoyle hatırlıyor. Hayatımda duyduğum en harika haberdi!..
Sonrasında menejeri aracılığıyla tanıştığın bir yonetmen ona danışman olarak iş oneriyor. Ve Ali filminde joe fraser i canlandırma icin oyunculuk teklifi geliyor ve aktorluğe başlıyor Bentt. Filmin cekim surecleri ile ilgili Bentt “ işte ait olduğum yer burasıydı. Hayatımda yaparken mutlu olduğum ilk şey buydu” diyor. Herby Hide bana o olumcul yumruğu atmasaydı belkide olene kadar bu harika duyguyu tadamayacaktım.
Cocuklarınızın olumcul bir yumrukla sarsılmadan ve tesadufler yardım etmeden olmak istediği kişi olması icin caba harcayın. Ve siz de olmak istediğiniz kişi olmak icin gec kalmış değilsiniz.

[h=2]Mersin Psikoloji uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]