Herkese merhaba arkadaşlar oncelikle. İcerisinde bulunduğum durumdan cok bunaldığım icin sizlere anlatabileceğimi duşunuyorum. Kısaca sizi sıkmadan hemen konuya geceyim. Evet arkadaşlar MEB sınav yapılacağını duyurmuştu ama en az 1 hafta oncesinden haber verileceğini de soylemişti. Dun akşam telefonuma 4.11.2020 tarihin de saat 22.17 civarın da sınavların başladığını soyleyen bir oğretmenim mesaj attı yani sınava 4 gun kala. Hani en az bir hafta oncesinden haber veriliyordu. Ayrıca her gun 2 adet sınav var ve listeyi cok gec acıkladıkları icin bu sınavlara nasıl calışmamızı bekliyorlar hala anlamamaktayım. İşin daha kotusu ise oğretmenler sınavlara dair hicbir bilgisi yok. Oğretmenlere sınavın nasıl olacağını, en son nerelerden cıkacağını sorduğumuz zaman hicbir bilgimiz yok zumre olarak daha toplanmadık cevabını almaktayız. Sınava 4 gun var hatta bu soruyu bugun sormuştuk yani 3 gun var ama adamların sınavlara dair hicbir bilgisi yok. Ayrıca dersini bile vermedikleri bir dersten sınav yapacaklar. Dersin adı ise astronomi ve uzay bilimleri. Eylul ayında okul acıldığından beri bu ders hakkında hicbir bilgi verilmedi ve daha once bu dersi gormedik. Sınıf oğretmenimize durumu anlattığımız zaman ders oğretmeniyle konuşun demekte ama dersin oğretmeninin olmaması gibi bir cıkmaza giriyoruz. Zaten verilen eğitim kısıtlı hatta pek bir şey anlatılmıyor, anlaşılmıyor ama bunlar hala tum mufredattan sorumlusunuz demeyi iyi biliyorlar. Zaten oğretmenlerin sınavlar hakkın da tek bildiği şey. Başka liselere giden arkadaşlarımla konuştuğum zaman sınav hakkında oğretmenlerinin bir şey soylemediğini onların olmayacağını soyluyorlar. Koskoca şehirde sadece bizim okulumuz mu sınav olacak yani? Arkadaşlar size sorum ise ben bu okulu nereye şikayet edebilirim. Bu sınavları nasıl doğru duzgun hazırlatabiliriz. Diğer okullar sınav olmazken bizim sınav olmamız, sınavların son dakika yangından mal kacırır gibi acıklanması, gormediğimiz dersten sınav olacak olmamız, oğretmenlerin sınav hakkın da bilgi vermemesi ve yardımcı olmamaları icime cok oturuyor. Bir daha eğitim sistemimizin ne kadar kotu olduğuna şahit oldum.
Not: Yazdıklarımdan sonra gittiğim lisenin kotu bir lise olabileceği fikrine sahip olmuş olabilirsiniz ama okuduğum lise kotu bir lise değil.
Meb sınav rezilliği
Liseler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Liseler
- Meb sınav rezilliği