Merhaba abilerim, ben lise 1'e yeni başladım. Şansıma istemediğim bir bolum denk geldi, nakil alacağım ama şoyle bir durum var. Meslekler hakkında hep soyut bilgiler var kafamda, beni gerceklerle bir aydınlatın. şimdi oncelikle benim cizim yeteneğim yoktur ikincisi; şimdi ben bilişim muhendisliği, elektrik-elektronik muhendisliği, makine muhendisliği, otomasyon. Şimdi ben bilişim kattım sıraya ama oraya nakil yok. Cevremde onu es gecin ben bilgisayar kullanabileceğim bir iş istiyorum sanırım. Makine muh. Dalları arasında bilgisayarlı makine imalatı var. Ben onu okursam nasıl bir ortamda kac para kazanabilirim?

Otomasyonda mekatronik okursam ne olur bana bir ornek verdiler işte bilgisayarla tum makinelerı kapatıp acıyorsun falan bunu otomasyona dediler. Ee şimdi elektrik var onda ne oluyor yani kısacası benim istediklerim 1.bilgisayar kullanacağım bir yer ikincisi calıştığım ortam yani ileride sonra alabileceğim en az maaş yani kısaca somut ve kesin bilgiler lazım. Bana direkt şunu sec demeyin bana bilgi ve tecrube lazım. Ne olur beni bir aydınlatın. Herkes kendi bolumunu ovuyor, iki arada bir derede kaldım. Bana bir yardım eli uzatın bu arada bir de biliyorsanız bilişimde veri tabanı programcılığı okursam yine nasıl bir ortamda ne yoğunlukla kac para kazanabilirim? En az sanırım sorularım bu kadar şimdiden teşekkurler...