Yazılım muhendisliği ve bilgisayar muhendisliği
Üniversiteler0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Üniversiteler
- Yazılım muhendisliği ve bilgisayar muhendisliği
-
24-10-2022, 03:47:07Merhaba, yaşım 19 şu an Gaziantep'te tıp 2. sınıfım, kendi verdiğim kararlar doğrultusunda yazılım ya da bilgisayar muhendisliğine yatay geciş ek madde-1 doğrultusunda gecmek istiyorum. Neden boyle karar verdiğim ise baştaki akraba yonlendirmesidir. Bu bolumleri istememin nedeni ise yazılımı seven birisiyim, genellikle işin donanımsal değil de yazılımsal bolumleri daha cok dikkatimi cektiği icin yazılım okumak istiyorum ancak ulkemizde ilk 10 universite vakıf olarak gozukuyor. Ben devlet universitesinde okumayı vakıfa tercih eden birisiyim ancak yazılım muhendisliğinde en iyi universiteler vakıf olduğu icin şu anlık aklımda bau(bahceşehir uni), İzmir economy gibi vakıf universiteleri var(puanım yatay geciş[2020 mezunuyum sıralama 8443] ile yettiği icin tam burslu okumayı duşunuyorum). Acaba yapacağım secimde mezun olana kadar bir sıkıntı ceker miyim, mezun olduktan sonra iş bulma olanağım nasıl olur? Bildiğime gore parasıyla okuyan bir kişiyle aynı dersleri goreceğim. Bu beni etkiler mi, herhangi bir iş bulma sıkıntısı olur mu? Ayrıca Bau'nun akreditasyonunun da var olduğunu gordum, yurt dışına cıkmak istersem bunun da buyuk etkisi olduğunu biliyorum. Bilgisi olanlar beni secimim konusunda aydınlatabilirse cok sevinirim. İyi akşamlar.