Merhaba herkese. Ben Mersin'de Lise'de yenilenebilir enerji bolumunu okuyorum, bu sene 12.sınıfa yeni gectim. Oncelikle kendimden cok kısa basitce bahsedeyim;

Teknolojiye cok merakı olan birisiyim telefonlara cok hakim, bilgisayardan, donanım parcalarından, teknik terimlerden, calışma mantığından falan anlayan birisiyim.

Ticaret yapmaya merakım var ama sermaye olmadan pek kolay olmuyor o işler.

Acık konuşayım ileride guzel bir hayatım olsun istiyorum, yani yukseklerde cok gozum yok normal şartlarda normal sayılması gereken bir hayat istiyorum ama ulkemizde ne kadar mumkun hepimiz az cok biliyoruz. Her şey luks sayılıyor maalesef ve paramızın değeri inanılmaz duştu.

Universite mezunu olmak istiyorum ama hangi bolumu hangi universiteyi okusam bilmiyorum bu konuyu acmamın bir sebebi bu sizlere danışmak istedim.

Matematiğe biraz kafam basıyor yani ezber gerektiren dersleri pek yapamıyorum aklımda durmuyor. Fen dersleri deseniz ilgi alakam bile değil ama eğitim sistemimiz malum alakasız bolumlerde bile işimize yaramayacağı halde bu derslere tabii tutuluyoruz, bilmediğimiz de de başarısız konumuna duşuyoruz.

Yenilenebilir enerjisi bolumunu secmemin sebebi geleceğin meslekleri arasında yer aldığı icin. Bu konuda gerek cevreden gerekse okulda ki hocalar ve mudurlerden aldığım tavsiyeler sonucu bu bolumden mezun olacağım seneye.

Universiteye sizce bu bolum uzerinden mi devam etmeliyim, yoksa teknoloji uzerine mi devam etmeliyim?

Kriterlerim hem maaş olarak, hem işin gelecekte ki ve diğer ulkelerde ki iş bulma potansiyelinin fazla olmasıdır.

Universite mezunu olup ornek veriyorum yenilenebilir enerjisi muhendisi (maaş: 8000 ₺) veya yurt dışında calışmak, yani bilemiyorum uygun şartları sağlasam yerine getirsem yurt dışı daha mantıklı geliyor fakat bilemiyorum, bilgi ve onerilerinize ihtiyacım var.

Bana bir yol gosterebilirseniz cok memnun olacağım şimdiden teşekkur ederim.