Merhabalar

Ben 11. sınıfa gectim bu yıl ve acıkcası ne yapacağımı bilmiyorum. Cevremdeki herkes cok calışıyor. İyi universiteler ve liseler kazanıyorlar. Fakat benim durumum pek oyle olmadı. Ben aslında ortaokulda cok calışkan bir kızdım. Okulda sınavlar yaptığımız zamanda sınıfta ilk 5'e okulda ise ilk 20'ye giriyordum. Hayalimde hep diş hekimliği okumaktı bunun icin calıştım. Hocalarımda beni severdi. Sonrasında istediğim lise olmasa da yaşadığım şehirde iyi denilebilecek duzeyde bir Anadolu lisesi kazandım. Ama benim liseye gecmemle birlikte hırsımın duşmeside bir oldu. Hic test cozmemeye başladım. Hayatımda hic almadığım notlar aldım. 10. sınıftan ise hicbir şey anlayamadım. Tamamen evden eğitim gordum ve uzaktan hocaların anlattığından hicbir şey anlayamadım. Notlarım 40'lara duştu. Aynı şekilde ortalamamda aşırı derecede duştu. Benim surekli başarılı olduğumu soyleyen ailem bile bana bu kızdan hicbir şey olmaz demeye başladı. Fakat onların bu lafları yuzunden bende ozguven falan pek kalmadı. Ama artık bir yerden başlamam ve eski motivasyonumu kazanmam lazım. Onumde bir gelecek var ve geleceğimi harcayamam. Bu ulkede sağlık sektorunden başka kesin olarak iş bulan başka meslek yok ve hedefim olan diş hekimliğini gercekleştirmek istiyorum. İki sene sıfırdan calışmayla kazanabilir miyim?