Başlangıcı okumak istemeyenler icin alta kısaca yazdım soruyu.
Oncelikle herkese merhabalar 19'u bitirmiş 20 olmuş bir abiniz/kardeşinizim ben. 11 yaşımda iken girmişti bilgisayar bizim evimize. O zamanlar cok oynamazdım ailemde kızardı zaten o yuzden genelde lojmanda takılırdık. Zamanla ben 13 yaşıma gelince taşındık biz ve benim hic arkadaşım kalmadı. Evde gecen zaman genellikle bilgisayar başında geciyordu ve ben acıkcası hile yapmayı seven bir oyuncuydum (oyuncu denmez ama). Wolfteam ve Transformice'de vs cok yaptım Allah affetsin. Sonra TheFrm ve ForumeXe'de (kapalı forumlar diye yazdım yasak mı bilmiyorum) falan takılmaya başladım. Sonradan yavaşca Cheat Engine ile bir şey yapmalar falan, kod bulma (hile icin), sonra kendi sitemizi oluşturmak (dizaynını temasını yapma), forum patlatma( kucuk olanlar) sonra girişe HackeD bY ***** yazma (girişin bir ismi vardı unuttum), Cheat Engine ile satmak icin kendi hilemizi oluşturmak vs daha cok uzar burası geciyorum. 14.5 yaşıma geldikten sonra bayağı bir bilgilenmiştim forumlardan ve artık oyun oynamayı ve hile yapmayı bırakmıştım hafiftende birşeyleri sokmeye başlamıştım. Temizlikten sonra nasıl oldu bilmiyorum ekran kartını yakmıştım. Donanım icin ilk o zaman Technopat'a gelmiştim hatta R7 240 alınır mı? Diye bir başlık acmıştım yanlış hatırlamıyorsam. Zamanla daha cok şey oğrendim bu forumda donanımlar hakkında. Bazı abilerimiz vardı burada isimlerini unuttum guzel tavsiyeler verdiler bu iş icin İngilizcenin ne kadar onemli olduğu ile ilgili. Neyse daha fazla uzatmadan 15 yaşımda bilgisayarımın guc kaynağı patladı işlemci anakart falan cop oldu. O zamanlarda maddi durumuz olmadığı icin ne telefonum ne bilgisayarım vardı. Yaklaşık 18 yaşına kadar olmadı bile akıllı telefonum bile yoktu. 18yaşında sınava girdim 30K yaptım gitmedim. Etrafımdakilerde mezuna kal dediler kaldım gecen sene pandeminin başlamasıyla tum duzenim bozuldu ve ben 50K ya cektim kendimi. Sonra babamla didiştik bende sinirlenip 90k civarında bir bolum sectim. 20 yaşına gelinde Allah'a şukur bir bilgisayarım oldu ama gelince fark ettim ki acma ve kapanmadan başka hicbir şey hatırlamıyorum ve sadece oyun oynuyorum. Kucukken hayalim vardı Google, Microsoft gibi buyuk şirketlerde calışma hayalim vardı ve ben hala bunu istiyorum.

Hazırlıktayım şu an. Bu sene Full TYT calıştım sanırım iyi bir sıralama yapacağım ve uzerine bu seneyle İngilizceyi tam anlamıyla halledeceğim beraber universite ile birlikte. Seneye de AYT girerim ki bu sınav benim icin en basit kısmı olur. Yavaş yavaş da 1.5-2 yıl icinde kendimi oyun yerine yazılım tarafına verirsem. OBP yuzunden tahminimce 10-20k arasında bir universitede 22 yaşında bilgisayar Muhendisliği okunur mu?