Technopat'ta da cok zaman gecirmemin beni ele verdiği uzere teknolojiyle uğraşmayı cok seviyorum ve yazılım başından beri ilgimi cekiyor. Bunu da ne kadar ilgilenmeye fırsat bulamamış olsam da donanım merakım da destekliyor. Sınav sonucuma ve sıralamama gore izleyeceğim yol değişkenlik gosterebilecek olsa da başlıca duşunduğum bolumler: Bilgisayar muhendisliği, yazılım muhendisliği, elektrik-elektronik muhendisliği, elektrik muhendisliği vb.
Hedeflemekten cok calışıp başarmaya yonelmenin onemli olduğu bir senedeyim. Az cok durumumdan ve yaptıklarımdan da bahsedecek olursam, bulunduğum bolgenin iyi bir fen lisesinde son sınıf oğrencisi olarak aylardan beri sınava hazırlanmaktayım. Hedefim ilk 10 bin sıralamanın icinde olmak. Kendime kabul gorduğum aralık ise 10 bin - 20 bin arası. Tabii ki dunyanın ve ulkemizin karışık durumuyla beraber sınav konusunda da bayağı tutarsız kararlar veriliyor, dolayısıyla başıma neler geleceğini ve sıralamamın beklenenden ne kadar şaşacağını bilemiyorum. Bunu dert etmek yerine olduğum gibi calışmaya devam edip "hayırlısı" diyorum.
Eğer duşunduğum sıralamaları tutturursam oncelikli olarak hedefim İTU veya YTU'de bilgisayar muhendisliği, ikincil secenek olarak İTU veya YTU'de saydığım diğer bolumler gibi ilgimi cekebilecek bolumlere yonelmek. Aklımda her durum icin onlarca senaryo da olsa onceliğim bilgisayar ve yazılımla ilgilenmek. Bu yuzden gruptaki universiteler ve universitelerin bilgisayar muhendisliğinde gerek donanım gerek yazılım hakkında verilen eğitim veya genel olarak yazılım hakkında bilgili olan arkadaşlardan fikir almak isterim.
Vereceğiniz tum fikirlere acığım, ozellikle forumda yazdıklarını buyuk ilgiyle takip ettiğim @Vavien. hocamdan merakla bekliyorum fikirlerini