YKS 2022 benim icin korkunc bir başarısızlık felaketi oldu. Gecen yıl Ağustos ayında hedefim Cizgi Film ve Animasyon Lisans bolumunu İstanbul'daki herhangi bir vakıf universitesinden tam burslu tutturmaktı yani sıralama olarak minimum ilk 45 bin sozel. O sıralar mezuna kalmak yerine hepsini birden goturup yıl kaybetmemek istedim ve staj olmasına rağmen dershaneye yazıldım. 1. donem stajın ağırlığı cok buyuk bir sorundu, neredeyse hic calışamadım. Yine de moralimi kaybetmedim ve 2. donem staj şartlarının bir miktar iyileşmesiyle derslere asılmaya başladım... Taki son aya kadar... Son ay cok fazla acığım fark ettim ve motivasyonumu kaybettim. Gelen sonuc aşağıda: Liseden okul 3.luğu ile mezun olduğumu belirtmek isterim.
bırakın İstanbul'u İzmir Dokuz Eylul Universitesi dahi gelmiyordu puanım ile. Ailem ise benden meslek lisesinden gelen bonusum ile Şişli Meslek Yuksek Okulu'nda Tam Burslu "Grafik Tasarım" okuyup memur olmamı istiyor (keşke kolay olsa). Grafik Tasarım ile hicbir alakam yok.
Bu sefer 2 yıllıklara goz gezdirmeye başladım, Animasyon'un 2 yıllık hali "Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon"dur. Topkapı Universitesi'ne baktım fakat fiyat beklediğimden cok fazlaydı. Orta halli bir ailede olsam da bu son yıllardaki ekonomik kriz yuzunden doğal olarak %50 Burslu okumama izin verilmiyor, staj ile biriktirdiğim para ise ilk yıla dahi yetmiyor.
Onumde iki seceneğim var:
Cok iyi sayılmayan bir okulda Grafik Tasarıma girip istemediğim bir bolumu 2 yıl okuyarak mezun olmuş olmak ve memur olabilmeyi ummak. Mezuna kalarak 2023'de gelecek YKS sistemi karşısında risk almak ve tekrar calışarak, kaliteli eğitim veren İstanbul Kultur Universitesi ya da Topkapı Universitesi icin derece yapmaya calışmak.
YKS Sozelde ilk 10.000 sıralama yapmak ne kadar zor? Merhaba, daha onceki actığım konuda 350.000 puan hedefim icin calıştığımdan bahsetmiştim, şuan Halic Universitesi'ne girebilecek seviyeye ulaşarak hedefime vardım fakat hedefimi yukseltme kararı aldım. İstanbul Kultur Universitesi, ozellikle 3D Animasyona daha cok odaklanan daha iyi eğitim...
YKS sozelde 350.000 puan yapmak ne kadar zor? Merhaba, oncelikle hayır. Basit veya zor olması dersleri salmam anlamına gelmiyor. Cizgi Film ve Animasyon hedefliyorum ve İstanbul'da devlet universitesinde bu bolum yok, Vakıflar ise tam burslu puanları 330.000 ile 350.000 arası.

Cizgi Film ve Animasyon 2022 Taban Puanları (Son 4 Yıl) Başarı Sıralamaları 2022 Cizgi Film ve Animasyon taban puanları ile başarı sıralamaları acıklandı. En guncel haline aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz. 2022 TYT AYT (YKS) Taban Puanları ve Başarı Sırala

Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon (2 Yıllık) 2022 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları (Son 2 Yıl) 2022 Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon (2 Yıllık) taban puanları ile başarı sıralamaları acıklandı. En guncel haline aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz. Bilgisayar Destekli Tasa