Otomotiv tamirciliği icin diplomaya gerekli mi? Oto tamirciliğinin elektrik alanında sanayide işe başladım. Sizce ozel şirketler diplomasız bir kişiyi alırlar mı? Veya Elektrik-Elektronik (ikinci oğretim) yeterli mi?

Surprizbozan: Kısa bir kesit Aslında universite okumak hic cezbedici gelmiyor. Temelim 0. Zaten diploma notum 78,14 olarak geldi. Duşuk bir puan ama elimden bu kadar geldi. Eski konuları acmak istemiyorum. 10. sınıfta iyiydim falan diyordum ama gecmiş, gecmişte kaldı demeye başladım. Orgun okurken soruları zor sanıyordum. Bir de baktım; benim gittiğim yer en duşuk puanlı Anadolu lisesiymiş. Ben yapabiliyorum diye ovunurdum. Ama nafile... TYT Palme Matematik soru bankasından kara zorla cozuyordum. Coğu soru boş veya yanlış. Ki coğu soru bayağı boş. Eskiyi acmak gerekirse boyle bir sonuc var hayatımda. Defalarca ders calışmayı denedim ancak yine olmadı.

Yukarıda yazdığım gibi gecmişten bahsedecek olursak; universite olmayacak gibi duruyor ve dediğim gibi cezbedici gelmiyor artık. Sizce ne yapmalıyım?