Milli eğitim bakanı ziya Selcuk, CNN Turk ’te eğitimde yaşanan gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Oğrencilerin uzaktan eğitim icin yonlendirildiği eğitim bilişim ağı (EBA) sisteminde yaşanan cokmeyle ilgili konuşan bakan Selcuk, EBA ’da bundan sonra da sorun olabileceğini belirtti.

Bakan Selcuk, EBA ’da yaşanan sorunla ilgili şunları soyledi:
Biz bir salgın doneminde uzaktan eğitimin yapılması konusunda oğreniyoruz. Veli oğreniyor mu? Oğreniyor. Milli eğitim bakanlığı, sağlık bakanlığı oğreniyor mu? Oğreniyor. Ben şunu cok net soyluyorum: Arkadaşlar, bizim de bilmediğimiz şeyler var. Eksiğimiz var. Yaşadığımız sorunlar var. Ne yapmaya calışıyoruz? Bunu halletmeye calışıyoruz. Şimdi bana dunyada belli başlı 40 tane ulke sayın. Bunun icerisinde baktığınızda 5-6 tanesi bu konuda yol almış. Turkiye'de var bunun icinde. Biz bunu yapmasak bu sorun olarak konuşulmayacak mıydı? Yapmasaydık televizyon var deyip cekilseydik. Hayır yapacağız, sorun da cıkabilir. WhatsApp ile ilgili biz buna cokme de demiyoruz. Bugun calışıyor mu? Dun calışıyor muydu? Evet. Bir sıkıntı var mıydı? Yoktu. Tekil olarak, lokal olarak her zaman sorun olur, ileride de olur. Hicbir sorun olmayacak diye ben garanti veremem. Milli eğitim bakanı daha once de EBA'nın cokmesini sevincle karşılamıştı: EBA coktu Milli Eğitim Bakanı “Bu olumlu bir haber” dedi - Technopat Sosyal