Koronavirus salgını nedeniyle uzaktan eğitim yapılması planlanan Almanya ’da 800 bin oğretmene dizustu bilgisayar dağıtılması ve oğrencilere 10 avro karşılığında sınırsız internet verilmesi kararlaştırıldı.
Başbakanlık binasında pandemi nedeniyle eğitimin aksamaması icin duzenlenen ‘Eğitim Zirvesi ’nden, eğitim butcesine 500 milyon avro para aktarılması kararı cıktı. Ayrıca 800 bin oğretmen dizustu bilgisayardan ve oğrenciler sınırsız internetten faydalanabilecek.
Pandemi nedeniyle eğitimin aksamaması icin Başbakan Angela Merkel, Federal Eğitim Bakanı Anja Karliczek, SPD Eş Genel Başkanı Saskia Esken ve eyalet eğitim bakanlarıyla başbakanlık binasında ‘Eğitim Zirvesi ’ duzenledi. Zirvede eğitimin sorunları ve cozum onerileri konuşuldu. Pandeminin ortaya cıktığı mart ayından bu yana eğitim alanında yapılan en kapsamlı toplantıda eğitimde dijitalleşme ve okullardaki hijyen konuları da ele alındı. Merkel toplantıda “Şu olağanustu gunlerde genclerin salgının kaybedeni olmaması icin hepimizin bir şeyler yapması gerekir” dedi.
irvede eyalet eğitim bakanları federal butceden eğitime pay ayrılmasını talep etti. Merkel, talebi yerinde buldu. Zirvede, federal butceden eyalet eğitim butcesine 500 milyon avro para aktarılması kararı cıktı. Ayrıca 800 bin oğretmene dizustu bilgisayar verilmesi, okullarda eğitimin dijital ortamda yapılması icin alt yapının kurulması ve oğrencilere sınırsız internet kullanımından yararlanması da karara bağlandı. Hamburg Eyalet Eğitim Senatoru Ties Rabe “Cok buyuk butceye sahip federal hukumet eyaletlere yardım etmeli” sozleriyle eğitim bakanlarının beklentilerini ozetledi.
Kaynak: Hurriyet, NDR
Almanya’da uzaktan eğitim: 800 bin oğretmene dizustu bilgisayar, oğrencilere sınırsız internet
Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Almanya’da uzaktan eğitim: 800 bin oğretmene dizustu bilgisayar, oğrencilere sınırsız internet