Arkadaşlar merhaba, ders calışmayı seven bir insan değilim en baştan bunu soyleyeyim, 11. sınıfım ve sayısal bolumundeyim. Biyoloji dışındaki derslerimde problem yok. (duz yazı / ezber aşırı şekilde uykumu getiriyor ve biyoloji de bundan ibaret.) Dersi derste dinleri sorularımı cozerim bir problem yaşamam fakat ders calışmayı sevmiyorum. Hatta bazen şoyle acaba ders calışmayı sevmiyorum mu yoksa boşa giderse yaşayacağım hayal kırıklığını yaşamak istemediğim icin mi calışmıyorum diye sorguluyorum kendimi ve ikisinin de etkisi mevcut. Telefon ve bilgisayarlarla aramın gayet iyi olduğunu duşunuyorum (ağırlıklı olarak teknik şekilde) ve bu işi de 6 yıldır yapıyorum ayrıca bundan da zevk alıyorum. Telefoncuda calışıyorum ve teknik olarak da yazılım olarak da yapabiliyorum.
Ayrıca kendimce sistem de toplayıp sattığım oluyor ve cevremden de bilgisayar işi geliyor. Bilgisayar konusunda da aynı şekilde hem teknik hem de yazılımsal olarak problem cozebiliyorum. Aynı zamanda İngilizce uzerinde de kendimi geliştirip zamanım oldukca BTK akademi uzerinden programlama dili oğrenmeye calışıyorum (bununla profesyonel seviyeye gelemeyeceğimi biliyorum fakat temel şeyleri bilmek istiyorum tamamen buna yoneldiğim zaman işimin kolay olması icin). Meslek olarak cok kararsızım hani tek istediğim şey gelecekte bir aile kurduğum zaman aileme zaman ayırabilmek ve zaman zaman zor donemler olsa da genel olarak rahat yaşayabilmek. Bunun icin nasıl bir tercih yapmalıyım sizce?
Ayrıca yazılım muhendisliği istiyorum ama dediğim gibi ders konusunda zayıfım biraz ve bunun icin de minimum 50K'ya girmem gerekiyor. Şoyle duşundum acaba hani mesleğim uzerinden gidebilir miyim? Misal veriyorum Apple yetkili teknik servisi olabilir miyim veya burada calışabilir miyim, maaşları nasıl oluyor? Calışanlarını nasıl seciyorlar, bir sertifika bir belge gerekiyor mu? Bu konularda bilgi arıyorum.
Meslek secimi
Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular0 Mesaj
●2 Görüntüleme